Těsto na perníčky - hned měkké
Pečete na Vánoce perníčky? Možná jste je letos zapomněli připravit včas, aby stihly změknout. Nevadí, podle tohoto receptu připravíte perníčky, které budou měkké ihned. Pak je stačí nazdobit bílkovou polevou a perníčky jsou hotové.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 986 kJ / 5 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,54 g |
| Tuky | 117,13 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 928,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které dáme do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
Krok 2: Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Plechy zlehka vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Těsto vyválíme a na připravený plech klademe vykrájené tvary, které potřeme vlažnou vodou.
Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170-180 °C jen krátce, asi 7-9 minut, než se přestanou lesknout a zmatní.
Krok 5: Po upečení perníčky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme je na plechu vychladnout.
Krok 6: Na polevu dobře vyšleháme cukr, bílky a citronovou šťávu. Polevou perníčky nazdobíme.
Zveřejněno 3. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Moje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 6 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 18 hodinami
Dršťková svačinová
Přidáno před 18 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 18 minutami
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 1 hodinou
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 3 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 6 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 6 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 7 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 17 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 17 hodinami
Tématické fráze:
testo na pernicky,
recept na rychlé perníčky hned měkké,
perníčky hned měkké,
perníčky recept hned měkké,
měkké perníčky,
těsto na perníky,
pernicky testo,
nejlepsi testo na pernicky,
pernikove testo,
těsto na perníčky které jsou hned k jídlu,
těsto na perníky po upečení měkké,
recept na měkké perníčky,
perníčky měkké hned po upečení,
pernicky hned k jidlu,
těsto perníčky,
mekke pernicky recept,
perníčky měkké,
testo na pernicky recept,
hned měkké perníčky,
těsto na perník
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
med,
rum,
koření do perníku,
kakao,
soda jedlá,
vejce,
mléko,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
bílek,
tuk
Komentáře (46)
trošku zmateně. Taky jsem u jednoho plechu poctivě potírala vodou,
u druhého plechu jsem se na to vybodla, a nebyl žádný rozdíl :)).
Perníčky jsou ale opravdu krásně měkké, a to i po týdnu, tak doufám,
že měkké i zůstanou. Dovolila jsem si přidat fotky a udělit bodík.