Gravlax vejce
Velmi jednoduchý, ale efektní předkrm ze skandinávské kuchyně si našel své místo i na našich stolech. Kombinace marinovaného lososa, ochucené domácí majonézy a vařených vajec nejen skvěle vypadá, ale i oslní výraznou chutí. Stačí jen pár kvalitních surovin a trochu času.
Postup přípravy
Krok 1: Omytého a osušeného lososa zasypeme směsí cukru, soli a kopru. Uzavřeme v dóze a necháme 24 hodin zatížené marinovat. Poté lososa opláchneme a osušíme.
Krok 2: Uvaříme vejce natvrdo.
Krok 3: Do vyšší nádoby dáme všechny suroviny na majonézu. Ponorný mixér dáme na dno nádobky a pomalým tahem jdeme nahoru. Mixujeme pár vteřin do požadované konzistence. Majonézu dochutíme, vmícháme kopr a dáme vychladit.
Krok 4: Lososa nakrájíme na tenké plátky.
Krok 5: Vejce uvařená natvrdo rozřízneme napůl, ozdobíme majonézou – nejlépe pomocí zdobicí špičky, ale postačí i lžička. Na vejce upravíme plátky lososa a posypeme pažitkou nebo koprem.
Zveřejněno 1. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gravlax vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER63N
Moje poznámka
Gravlax vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER63N
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr krystal,
kopr,
olej slunečnicový,
vejce,
hořčice,
cukr,
šťáva citronová,
kopr,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
kopr
Komentáře (4)