Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s kanadskou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 365 kJ /
565 kcal
Bílkoviny7,59 g
Tuky1,92 g
Vláknina11,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,67 g
Sůl14,58 g
Sacharidy125,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme všechny přísady k omáčce asi 15 minut na mírném ohni. Krok 2: Po uvaření přidáme plátek másla, lisovaný česnek a citronovou šťávu. Omáčku necháme chladnout. Po částečném zchladnutí ji rozmixujeme ručním mixerem. Krok 3: Naporcované kuře osolíme a dáme péct do trouby. Když je asi tak napůl upečené, poléváme jej připravenou omáčkou. Krok 4: Po upečení dáme do zbylé omáčky uvařené a nakrájené brambory, trochu promícháme a ihned podáváme.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Poznámka autora Jitka a Vlastik

Recept jsme převzali od pana P. Novotného.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s kanadskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YL0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s kanadskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YL0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající:-!;-)

Dobrota, chutnalo nám! Posílám bodík a dík ;-)

Dnes jsem to vařila a opravdu vynikajíc:-))Doporučuju...;-)

Je to strašně moc výborný, doporučuji všem.:-K

Kuře po Kanadsku znám již delší dobu z TV Prima-vařečka. Mám stejný recept - ingredience, ale jiný postup. Lisovaný česnek, citrónovou šťávu a máslo nedávám do omáčky, ale na kuře. Kuře posolím, potřu prolisovaným česnekem a pokapu citrónovou šťávou. Nechám odležet a mezi tím si připravím omáčku. Uvařenou omáčku (je to taková hustá, kořeněná marináda) nemixuji, ale vyliji na ochucené kuře. Pak kuřátko, potřené marinádou, obložím plátky másla a pak s ním šup do vyhřáté trouby na 180° C. Během pečení kuřátko podlévám výpekem. Kuře peču odkryté 1 hodinu a neotáčím ho. Tento recept doporučuji všem, co mají rádi pikantní chuť.:-O:-p Posílám bodíka.

Super :yes:,recept som našla tiež najprv v knihe od P.Novotného,tu je na kanadské kura viac receptov s malými obmenami (bez worčestru) ale toto nemalo chybu,bolo to pikantné,sladko-kyselé,mňam :-p

taky kanadské kuře dělávám, je to opravdu dobrota , akorát přílohu nedávám bramobry, ale tortely. :-p

Tématické fráze:
omáčka ke kuřeti, omáčka na kuře, kanadské kuře, kuře omáčka, omáčky ke kuřeti, omáčka z kuřete, omacky z kurete, omáčky na kuře, kanadské kuře recept, kure na omacku, kuře v kanadské omáčce, kure po kanadsku, omáčka kuře, kuře kanada, kuře v omáčce, kuřecí omáčka, kuře se smetanovou omáčkou, kure omacky, tortely, tv prima vařecka

Suroviny:
kuře, sůl, pepř, česnek, máslo, šťáva citronová, cibule, omáčka worcesterová, ocet, cukr, chilli, sůl, pepř, kečup sladký, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu