Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 876 kJ / 2 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,62 g |
Tuky | 130,31 g |
Vláknina | 31,60 g |
Cholesterol | 615 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 179,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmahneme slaninu na škvarečky spolu s cibulí a pórkem nakrájeným na kolečka.
Krok 2: Brambory nastrouháme NAHRUBO, přidáme vejce, petrželku (kopřivy), osmahnutou slaninu s cibulí a pórkem, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, zamícháme.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě. Prvně asi půl hodiny pomalu a na poslední čtvrthodinu teplotu přidáme, aby vznikla křupavá kůrka. Bramborák podáváme teplý.
Zveřejněno 24. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sárský bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj0
Moje poznámka
Sárský bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxj0
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 56 minutami
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 1 hodinou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 1 hodinou
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 3 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Tématické fráze:
bramborák s cibulí,
bramboráky s cibulí,
bramborák na pekáč,
sekaná v bramboráku,
bramborak do pekace,
bramboráky na pečícím papíru,
křupavý bramborák,
bramborák na pečícím papíru,
bramborák na pečícím papíře,
bramborák s porkem,
bramborák na pecici papir,
sárský řízek,
bramboráky z kopřiv,
nevšední bramborové,
bramboráky na pečicim papire,
bramborák pečící papír,
sárský řízek recept,
sekaná a bramborák,
bramborák z pekáče,
bramboráky recept
Suroviny:
brambory,
cibule,
sádlo,
slanina,
pórek,
vejce,
ořech muškátový,
sůl,
pepř,
petrželka
Komentáře (5)