Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné noky

Jemné smetanové noky, budou univerzální přílohou k pečeným masům se špenátem nebo zelím, ale také k omáčkám a guláši. Jednoduchou a rychlou přílohu, můžete zkusit třeba místo bramborového knedlíku.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 507 kJ /
1 555 kcal
Bílkoviny42,40 g
Tuky51,30 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy226,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky rozšleháme, přidáme 5 lžic smetany, vodu a sůl. Tekutinu nalijeme do prosáté mouky a lehce spojíme (nevypracováváme). Krok 2: Navlhčenou lžící vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařicí vody. Krok 3: Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je děravou naběračkou. Necháme okapat a nakonec ještě noky prohřejeme na másle s trochou smetany. Krok 4: Ještě teplé podáváme.

TIP: Noky jako příloha k dušenému masu

Zveřejněno 20. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Noky se hodí ke guláši, nebo kuřeti na paprice a podobně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné noky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné noky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zkušená kuchařka: tak to nevarte každému chutná jinak

Jsou moc dobré, pochutnali jsme si.:-K:-K:-K

jsou výborné.....určitě budu dělat znovu.děkuji za recept.:-K

výborné noky

ted je delám krásne se s testem pracuje a jsou vynikajíci a křehoučké..:-):-)

Dnes jsem zkoušela ke spenatu a bucku a myslím, ze ok, všichni snedli a ani nekecali:))):-K:yes:

Vynikající, vůbec nechápu, že někomu nechutnají. Mám dost zmlsanou rodinu, ale všichni vyblizují talíře.:yes::-p

zkušený kuchař 29. 5. 2014 13:08
Zkušená kuchařka: něco rady zapáchá,že by sebechvála:-?:no:

Zkušená kuchařka 29. 5. 2014 12:58
Nevím co považujete za dobré jídlo. Během svého vaření jsem udělala asi tak 2 jídla o kterých manžel řekl, že nejsou dobré. Všechny návštěvy se u nás oblizují. Kdybych jim toto jídlo předložila,asi by se koukaly co se to se mnou stalo. Všem doporučuji nevařit.;-(:-(
Noky jsem udělala ke kuřeti - zdály se mi rychlé, recept zajímavý, ale nechutnalo.

Zkušená kuchařka

Zkušená kuchařka: Nemam rada lososa - muze byt "upraven" na jakykoliv zpusob, a to neznamena, ze ten, kdo mi ho pripravil je spatny kuchar ci neumi lososa pripravit...100 lidi - 100 chuti. Noky dnes vyzkousim, kdyz budou chutnat, budu opakovat, kdyz ne, vyzkousim jine ....

;-):-K
jsou opravdu vynikající

Zita:Staci namocit ruce ve vode a pak Vam noky pujdou jedna radost..:-)

Noky jsem zkusila,z uvedené dávky tak pro tři,ne moc hladové jedlíky.Udělala jsem je z dávky a půl,bylo akorát pro čtyřčlenou rodinu.Jsou výborné,akorát tedy,že můj tvar noků se podstatně lišil od těch na obrázku:-// Ale což,zbaštili se,holt se vždy nezadaří:-D

na kolik je to porcí ? :-)

ahoj, noky jsou fakt velmi dobrý. Jdou udělat i nasladko. Do zbytku smetany jsem přidala marmeládu a trošku mléka, povařila na omáčku a přelila jsem tím ty noky a přidat kopeček z ušlehaného sladkého sněhu. Prostě to všem chutnalo. Dík:-*

yooo dobrýýýýýý moc, jen chtélo napsat na kolik porcí je recept

Musím pochválit jsou výborné :-) A ta smetana s tím máslíčkem nakonec dodá ten správnej šmrnc :-)

Super recept, dneska je děláme k našemu experimentu s mamoču. Jen je kvůli mamčině dietě děláme z kukuřičné mouky. Ale jsou delikátní! ;):yes:

Tématické fráze:
noky jako příloha, bramborové noky jako příloha, nočky jako příloha recept, noky ke guláši, noky jako priloha recept, noky do polévky z mouky, noky z hrube mouky, recept na noky jako příloha, recepty noky jako příloha, noky z kukuřičné mouky, máslové noky do polévky, nočky, nok, jak se vari noky, přílohy ke guláši, rychle noky, priloha ke gulasi, sladké noky, noky do polévky, jemné nočky do polévky

Suroviny:
mouka hrubá, žloutek, smetana sladká, voda, máslo, smetana, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu