Koblihy (šišky)
Koblihy, na Slovensku šišky, jsou tradiční kynutý smažený moučník. Připravte ho své rodině a sklidíte oprávněné ovace. Není nic luxusnějšího, než se zakousnout do čerstvé koblihy se závějí cukru a pikantní zavařeninou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 494 kJ / 4 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,72 g |
Tuky | 85,70 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 813,83 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy (šišky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r43
Moje poznámka
Koblihy (šišky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r43
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 59 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
plnička koblih,
šišky recept,
sladké šišky,
koblihové šišky,
recepty-koblihy,
koblih,
masopustní šišky,
těsto na koblihy,
koblihy z domácí pekárny,
vdolky a sisky,
domace sisky,
recept na masopustní šišky,
recept na sisky,
šišky z kysnuteho cesta,
makové koblihy,
makové vdolky,
domácí koblihy recept,
bavorske koblihy,
koblihy-recept,
vdolky recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
žloutek,
kůra citronová,
cukr moučkový,
sůl,
rum,
mléko,
olej,
marmeláda,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej
Komentáře (22)
prdelka, to sa nedá presne povedať, záleží od múky,
Mlieka dáš toľko, aby si dostala polotuhé cesto, nie riedke ani príliš husté.