Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

18. 10. 2013 09:39

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 261 kJ / 2 691 kcal
Bílkoviny73,50 g
Tuky51,02 g
Vláknina35,41 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 4,19 g
Sůl10,40 g
Sacharidy466,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto hnětala pekárna.Fenykl je dost aromatický,kdo nemá rád nedávejte!!

Zdroj: Roman Vaněk, Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jandice Jandice

25. 8. 2021 13:59

Peču skoro podobné z kvasku,bez skvarku, přidám 40g ovesných vloček a 30 g oleje...jsou výborné, do druhého dne nevydrží :-)<3:-D

janatka janatka

23. 10. 2013 07:48

Marie:Tak to opravdu nevím,u nás byly měkké ještě druhý den.Co kdybyste sem tedy vložila svůj recept na nějaké to své pečivo!!!;-)Vy jste měla svůj kvásek domácí!!Ráda se naučím něco od vás :-O

Marie

22. 10. 2013 10:06

Nebudu chválit,je to hrozný recept,dalamánky jsou tvrdé jak podešvě,chuťově dobré ale vysušené,málo nakynuté a to kynuly 3,5 hodiny,peču 2x do týdne různé pečivo a to peču již 42 let.Za tuto dobu se mi nepodařilo nikdy upéct takové brousky.Nevím kde se stala chyba.

BILKOVAI BILKOVAI

20. 10. 2013 20:45

:-p;-):yes:

rebeka rebeka

20. 10. 2013 08:29

já jsem shodou okolností zrovna včera na tyhle dalamánky narazila na netu... leč... ten kvásek.. nemám, neumím:-(
máš je krásné:yes::yes::-K

janatka janatka

19. 10. 2013 22:27

Jo Peťko díky je opraveno.Dejte pozor na ten fenykl,mě tam nevadil,ale děcka s manželem říkali ať to pro příště nedávám.;-)

Péťa

18. 10. 2013 16:16

Ty by mi chutnaly.;-):yes:

Snad jen malá oprava: se škvarky.Pardon, já vím, jsem hrozný.:-8

ivulinka ivulinka

18. 10. 2013 15:22

:yes::-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové dalamánky pečivo z žitneho kvásku dalamánky se škvarkama dalamanek z kvasku recepty z zitneho kvasku pečivo z kvasku domácí dalamanky se škvarkama žitné pečivo z kvásku dalamánky vaněk recepty na pečivo z kvásku škvarkový chleba z žitného kvásku domácí dalamánky z žitneho kvásku recepty z kvásku kvasek na dalamanky pouziti kvasku pečivo ze žitného kvásku dalamánky podle vaňka dalamánek recepty plněné dalamánky hruška bramborové dalamánky

Suroviny: mouka žitná chlebová, voda, mouka hladká, kmín celý, fenykl, voda, sůl, škvarky

TopRecepty.cz

Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwEL