Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 418 kJ / 2 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,53 g |
| Tuky | 92,17 g |
| Vláknina | 42,10 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 10,42 g |
| Sůl | 26,00 g |
| Sacharidy | 338,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, osmahneme a přidáme zelí, opepříme a pět minut restujeme.
Krok 2: Do ohřáte vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky a necháme nakynout.
Krok 3: Do mísy nasypeme mouku, sůl, kmín a přidáme nakynuté droždí. Dobře zamícháme, poté přidáme zelí a zapracujeme ho do těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Krok 4: Když těsto vykyne tak si ho rozdělíme na menší části, které vytvarujeme dle vlastní fantazie. Pokropíme vodou a posypeme buď kmínem nebo jinými semínky a dáme péct do vyhřáté trouby cca 15 min.
Zveřejněno 18. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelnáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mj75
Moje poznámka
Zelnáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mj75
Nejnovější recepty
Šunkoflekozelo
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 4 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 42 minutami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 2 hodinami
Vanilkové vafle
Merylas před 3 hodinami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 3 hodinami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 3 hodinami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Darina před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 5 hodinami
Tématické fráze:
zelnačky,
zelnačka,
zelňačka recept,
zelňáče,
recept na zelnačku,
recepty zelnačka,
zelnáč,
recept zelnacky,
kynute placky z kys.zeli,
zelnaky zitna mouka,
zelnáč¨ky,
zelňáčky z kynutého těsta,
bulky plněné kys.zelím a anglickou,
skvarkove zelnaky,
zelníky bez lepku,
kynute zelnaky,
zelňáčky recept,
křupavé zelnáky,
zelňáky z listového těsta recept,
zelňáky z listového těsta
Suroviny:
mouka žitná,
mouka pšeničná,
sůl,
kmín celý,
pepř,
cibule,
zelí kysané,
slanina anglická,
voda,
droždí,
cukr,
olej
Komentáře (29)
ZAslouží si bodíka.
Všetko, kde je kyslá kapusta, milujem! (Žiaľ, už kapustu nemám, musím do obchodu.)