Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčka - zabijačková pečeně

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 968 kJ /
2 860 kcal
Bílkoviny280,78 g
Tuky184,26 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 857 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy4,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed dáme osolenou a druhou polovinou česneku potřenou panenku, nebo podlouhlý řez z kýty. Krok 2: Uděláme šišku, zabalíme do bránice, dáme na pekáček a povrch šišky posypeme kmínem. Přidáme trochu vody a pečeme, občas přelíváme výpekem a podle potřeby doléváme horkou vodu. Ze začátku pekáček přiklopíme, v druhé polovině pečení odklopíme. Krok 3: Do pekáčku můžeme přidat i nakrájenou cibuli. Někdy dělám i bez panenky uprostřed. Podáváme s brambory a zelím ve všech úpravách. Svíčka chutná teplá i studená.

Zveřejněno 5. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dneska jsem stačila vyfotit :-8:-8 tak přidávám a znovu chválím a tu bránici určitě musím sehnat :-!

Jiřinko, jsem ráda, že chutnalo. Kupuju bránici v malém řeznictví, tak by ses třeba mohla taky poptat;-) A jinak teprve ta bránice dá pečeni tu správnou chuť a vůni;-)

Spagetko,díky,máme Interspar z ruky,ale pověřím vnuka,ten chodí často do bazénu,tak mi jí koupí :-O:-8

Jiřinko, teď jsem viděla bránici v Inter špáru, tak jestli to máš nějak při cestě ...

Dneska jsem tu dobrotu udělala,pochutnali jsme si :-p:-p,jen jsem jí musela dát do alobalu,protože jsem neměla bránici,nevím kde ji koupit :-!.Snědli jsme to tak rychle,že jsem ani nestačila pořídit fotku,snad se mi to povede zítra,ještě nám zbylo na jeden oběd

Světli, někdy jsem škrťa:-8:-D, nebo panenku zrovna neseženu. Tuhle dobrůtku mám spojenou s našima domácíma zabijačkama, ale to už je minulost. Jinak ji občas peču na oběd a po studenu pak někdy využívám na mísy, když se něco slaví.

Maruško, dělám něco podobného, a ta panenka uvnitř je vynikající....:yes::yes::yes:

Po dlouhé době jsem dodala konečně fotky. Svíčka je ale bez panenky uprostřed. Kdo by nechtěl dát víno,tak může přidat trochu jiné tekutiny - vodu, mléko. Bohužel jsem neměla k dispozici foťák při přípravě, tak kdo by se chtěl podívat jak vypadá bránice, je vidět u tohoto receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/2719-veprove-rolky...

Tématické fráze:
vepřová svíčka, zabijačková mísa, zabijačková sekana, maso svíčka, zabijačková svíčkova, zabijačkové recepty, vepřova svíčka recept, svíčka z masa, zabijačková košilka, panenská pečeně, sekaná svíčka, svíčka recepty, svíčka vepřová, svickova pecene, svicka maso, doba pečení sekané, svičkova v blaně, zabíjačková sekaná recept, sekaná doba pečení, svicka recept

Suroviny:
plec vepřová, svíčková hovězí, vejce, víno bílé, česnek, sůl, pepř, blána tuková vepřová, kmín celý, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu