Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražma pečená na bylinkách

Pražma je ryba s pevným bílým masem a jako většina mořských ryb nevyžaduje příliš složité úpravy. Stačí jí jen bylinky, citron a krátký pobyt v troubě a bude chutnat úžasně. V tomto receptu se peče zároveň s bramborami, které při pečení přejmou veškeré chutě. Nic navíc už není třeba.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby potřebné k uležení ryb

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby potřebné k uležení ryb)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrníčku rozmícháme olivový olej a všechno koření. Krok 2: Ryby dobře omyjeme vodou a promažeme zevnitř i zvenku kořenící směsí. Necháme uležet zhruba 2 hodiny v chladu. Krok 3: Mezitím povaříme brambory ve slupce asi 20 minut. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 5: Do pekáčku dáme uvařené brambory rozkrojené napůl, pomažeme kořenicí směsí, do brambor vložíme naložené ryby a dáme péci do předehřáté trouby. Krok 6: Pečeme zhruba 30 minut. Během pečení ryby obracíme a vždy navrch dáme plátky másla.

TIP: Ryby - jak s nimi pracovat a podle čeho vybírat

Zveřejněno 8. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Elmm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Elmm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchý a chutný recept, jen jsem pekla trochu déle, máme ale asi pomalejší troubu. Moc dobré. :-K

Karel Urouš 26. 1. 2013 12:31
David:pražma v mikrovlnce? to si tomu dal..mikrovlnka je zabijak, vse co do ni strcis znicis..:-((

Erwin Samper 31. 8. 2012 16:32
Děkuji za recept.Pražma se mi už pomalu rozmrazuje a zítra bude k obědu.Už se těším.

Výborná ryba:-p (taky není často;-)), měli jsme jen se salátem :yes:14:-K

David:chyba, ryba by se myslím měla rozmrazovat pomalu. Jinak ztratí vodu a není dobrá.

David:

Fakt skvele !!! Palec hore a 1*

jdu na to, Pražma už tancuje v mikrovlnce , až roztaje, zkusim :)):-8

:yes:

mám tady dva kousky pražmy, takže už mám i recept, zaujal mě...:-K akorát jako příloha budou hranolky...

To by som si dala:yes::yes:

vybusna: :-D no měla jsem trošku méně času a více starostí. Kupujeme byt a brzo bude stěhování :-) Ale pak bude i nová kuchyň tak to doženu ;-)

semy!!!!!!!!!!!!!!!! boze a ty si kde bola!!!!!!!!!tipujem, ze od vianoc si tu vobec nebola....velky brat ta sleduje

Zdravé a chutné jídlo - to si zaslouží ode mne 1* Bodík také:-)):yes:

Říkám si tady nahlas "sakra, co je to pražma" a za zády se mi ozve přítel, "to je ryba, matko":-)):-D A taky, že jo!!:-)):-D Ryby miluji a ty brambůrky k tomu v té šlupce...Mńááám!! :yes::yes::yes: +

Tématické fráze:
pražma královská recept, pražma královská, recepty pražma královská, recept prazma kralovska, recept na rybu pražma královská, pražma zlatá, pražma zlatá recept, pražma v troubě recept, ryba pražma, prazma kralovska recepty, pražma královská na grilu, prazma ryba, top recepty pražma královská, pražma zlata recepty, recepty z ryby pražma, pečená ryba, pražma královská na grilu recept, pecena ryba na bylinkach, příprava pražmy, recepty ryby pražma

Suroviny:
pražma, brambory, olej olivový, sušená bazalka, tymián sušený, máslo, kůra citronová, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu