Bujabéza
Typicky francouzská polévka plná rybí chuti a zeleniny. V našich podmínkách však můžeme k přípravě použít i rybí filé, jako je tomu v tomto receptu. Bylinky a bílé víno skvěle doladí celou chuťovou kompozici.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,71 g |
Tuky | 8,23 g |
Vláknina | 8,38 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 34,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bujabéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLwk
Moje poznámka
Bujabéza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLwk
Nejnovější recepty
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 44 minutami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 10 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 19 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
BublinaF před 13 minutami
Brokolicová polévka
Gothaj před 22 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 26 minutami
Pečená dýně
Agliooglio před 48 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 2 hodinami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 3 hodinami
Tématické fráze:
polévka bujabéza,
rybí polévka bujabéza,
bujavéza,
bujabesa,
bujanéza,
buabeza,
rybí bujabéza,
boujabeza,
bujabéza polévka,
buabesa,
bajabeza,
bulabeza,
bujabese,
bujabeza rybí polévka,
bujabáza,
recept rybi polévka bujabéza,
bujabeze recept polevka,
polévka bujabéza foto,
bulabesa,
bujabeza polévka recept
Suroviny:
filet rybí,
cibule šalotka,
česnek,
rajče,
pyré rajčatové,
pórek,
víno bílé suché,
vývar rybí,
olej olivový,
šťáva citronová,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
šalvěj,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (12)
No, pokud do u nás nejběžnější rybí polévky dáváte víno společně s rajčaty a vyšperkujete to ještě tymiánem, rozmarýnem a šalvějí, pak možná máte pravdu, že