Suroviny
Porce: cca4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,00 g |
| Tuky | 68,19 g |
| Vláknina | 17,01 g |
| Cholesterol | 550 mg |
| Sodík | 820 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 55,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.
Krok 2: Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru, necháme zkaramelizovat, zastříkneme citronovou šťávou a přidáme koření.
Krok 3: Vložíme maso a zalijeme vínem, necháme odpařit a přidáme lžíci brusinek, bujonovou kostku a trochu vařící vody. Můžeme přidat pár plátků citronu, osolíme.
Krok 4: Přivedeme k varu a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C., pečeme podle výšky masa asi 60-80 minut.
Krok 5: Maso vyjmeme, necháme pod poklicí nebo alobalem cca 15min dojít a poté nakrájíme na plátky.
Krok 6: Zeleninu rozmixujeme, provaříme a zjemníme šlehačkou a zakysanou smetanou.
Krok 7: Po vypnutí přidáme silnější plátek másla a případně dochutíme citr.šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky.
Zveřejněno 22. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí maso na víně a la svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r86K
Moje poznámka
Krůtí maso na víně a la svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r86K
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 11 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 11 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 13 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 7 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 8 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 9 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 10 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 12 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 12 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 13 hodinami
Tématické fráze:
svíčkova z krůtího masa,
maso na víně,
krůtí na víně,
krůta na víně,
krůtí prsa na víně,
top recepty krůtí maso,
krůtí maso recepty,
krutí stehna na vine,
krůtí prsa jako svíčková,
krůtí stehno na víně,
svíčková z krůtích prsou,
svíčková z krůtího,
recepty z krůtího masa,
kruti prsa ala svickova,
kruti maso,
svíčková s krůtího masa,
krůtí prsa na červeném víně,
svičkova z krutích stehen,
smetanková omáčka,
svickova z krutiho stehna
Suroviny:
maso krůtí,
celer,
mrkev,
petržel,
cibule,
víno červené suché,
brusinky,
šťáva citronová,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření,
tymián,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
sůl,
bujón,
cukr,
olej,
máslo
Komentáře (17)
za recept díky,bod a foto
P.S.přidala jsem lžíci plnotučné hořčice a část cukru jsem nahradila javorovým sirupem