Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory s chutí česneku

Nakrájet brambory a upéct je v troubě, na tom přece nic není, že? Ačkoliv to není žádná věda, ne vždy se povedou tak, jak bychom si přáli. Stačí pár triků a máte ty nejlepší pečené brambory. Dochutit je můžete například česnekem nebo bylinkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

--ReNi--

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 268 kJ /
781 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 2: Česnek oloupeme a utřeme v hladkou pastu. Krok 3: Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom odstranili hlínu a jiné nečistoty. Krok 4: Brambory nakrájíme na plátky silné přibližně 0,5–1 cm, ideálně stejně velké, aby se rovnoměrně propekly. Krok 5: Plech vymažeme 2 lžícemi oleje nebo vyložíme pečicím papírem. Brambory rozložíme v jedné vrstvě tak, aby se nepřekrývaly. Krok 6: V misce smícháme zbylý olej, utřený česnek, majoránku, bylinky a sůl. Směsí brambory rovnoměrně potřeme. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 30 minut dozlatova. V polovině pečení brambory promícháme nebo otočíme. Krok 8: Podávejte jako přílohu k masu, grilovaným pokrmům nebo jako samostatné jídlo s jogurtovým dipem.

TIP: Jak připravit svěží jogurtový dresink

Zveřejněno 20. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory s chutí česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPGo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory s chutí česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPGo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super! Včera jsme zkoušeli bez česneku, krapet jsem si recept upravila, ale dnes peču opět :-Q

Loulalo: :-):-) tak to už je jiný recept, ale pečení brambor je velmi variabilní, kdyby sem každý dal svůj recept, tak by tu nic jiného nebylo

Jela Ničová: jako prečo nie olivový olej ? zato gréci netrpia srdcovocievnymi onemocneniami,lebo len ten používajú...olivový olej je aj na pečenie a varenie, samosebou panenský nie na pečenie ,ale to by mali kuchárky v dnešnej dobe vedieť.
Bravčová masť bola kedysi super, to je fakt,ale dnes kúpim a smrdí,pripaľuje sa raz dva :-( https://www.toprecepty.cz/recept/13441-pecene-bram...

Jela Ničo:yes::-pvá:

Jela Ničová 12. 12. 2015 15:12
olivový olej naozaj nie, ja dávam vždy dobrý biely šmalec, neprepáli sa, chutí dobre a pekne sa upečie.Nebojte sa zdravej bravčovej masti.

Anežka Osvaldova 19. 7. 2016 16:04
:yes::yes::yes::yes::yes::yes:Jela Ničová:

Vsetko je v poriadku, len nedoporucujem nikomu pouzivat olivovy olej pri vyssej teplote, ako 130'C. Pouzivajte na pecenie a smazenie maslo ghee, alebo kokosovy olej!!! :-p

Tak jsme si je dnes udělali k obědu a mňam mňam. Všichni se olizovali. Dávám bodíka :-)

Tiez som taketo zemiacky nedavno piekla, pouzila som na ne oregano co sa tyka byliniek a su vynikajuce. Robila som ich sice podla ineho receptu, ale tento je rovnaky, tak ak mozem pridavam fotecku a bod :yes:

Včera jsme si dělali s přítelem k véče a naprosto nemají chybu:) Oba jsme si fakt pochutnali:):yes:

Těstoviny a brambory patří k mám oblíbeným a česnekem jsem přímo posedlá, chtěla jsem jen toto napsat, protože bod bez komentáře už jsem posílala a další nelze, technicky to není možné. ;-)

Vypadají pěkně...:yes::yes::yes::-D

:yes:Urobím k večeri,ale pochybujem že ich budem mať tak pekné,mne sa vždy pri tom prehrabávaní rozpadnú:-(Asi treba dať viac oleja.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pecene brambory na plechu, pečené česnekové brambory, brambory na cesneku, brambory na česneku z trouby, pečené brambory na česneku, pečené brambory s česnekem, cesnekove brambory, recepty brambory pečené na plechu, brambory pečené na plechu, pečené bramborové plátky, brambory s česnekem, pečené brambory na plátky, brambory na plechu, pečené plátky brambor, brambory na plech, nejlepší pečené brambory, recepty česnekové brambory, pečené brambory, zapecene brambory s cesnekem, recepty pečené brambory na česneku

Suroviny:
brambory, česnek, majoránka, koření italské bylinky, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu