Švestkový koláč se smetanou

--ReNi-- Kuchař: --ReNi--

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 9 názorů

Suroviny

vypeckované švestky
2 vanilkové cukry
1 smetanový pudink
250 g zakysané smetany
cukr
Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto je třeba důkladně promíchat všechny suroviny.

  2. Poté jej nalejeme a stejnoměrně rozetřeme na plech s pečicím papírem.

  3. Pokryjeme švestkami a přelejeme směsí smetany, pudinku a vanilkových cukrů.

  4. Pečeme na 170°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Švestkový koláč se smetanou

  • mirca75 mirca75

    Senky:-) s tou dobou pečení to není zas tak jisté - znám lidičky kteří nikdy nepekly a čas by tedy neměli od čeho odhadnout;-).
    ReNi:-), pro mě je recept dostačující - věnuju se kuchyni už dlouho -, ale možná by opravdu bylo lepší recept trošku rozepsat;-). Alespoň o ty body, o které jde v komentářích;-). A koláč vypadá pěkně šťavnatě:-p.

    Odpovědět

  • senky senky

    jana nováková:V surovinách na smetanový přeliv žádné mléko nenajdeš!! Tak v jakém mléce? Chce to,si recept pozorně přečíst a
    zapřemýšlet;-):-)
    Čas pečení si přece musí každý upravit podle trouby, každá peče jinak,a to snad zvládne i naprostý začátečník:-O:-/

    Odpovědět

  • jana nováková jana nováková(neregistrovaný)

    Já myslím, že Bedřich má pravdu.
    "...a přelejeme směsí smetany, pudinku a vanilkových cukrů."

    vůbec nevím, zda mám jen pudingový prášek rozmíchat ve smetaně nebo prvně uvařit puding v mléku a pak až rozmíchat...

    "Pečeme na 170 stupňů."

    A jak dlouho?

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Bašta:-p:-pRychlé a lahodné:-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-O WAU!!!!:yes:

    Odpovědět

  • --ReNi-- --ReNi--(autor receptu)

    mě se také nezdá postup příliš složitý, jinak děkuji :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Bedřich:Tohle je právě ideální moučník pro začátečníky;-)
    Ingredience na těsto i na zálivku stačí důkladně promíchat, je to napsané v postupu. Včetně teploty pečení, nechápu, co je na tom složité, stačí umět číst:-):-))

    Odpovědět

  • Bedřich Bedřich(neregistrovaný)

    Super komentář postupu výroby,jsem začínající kuchtík a nic moc jsem se nedozvěděl.... hahhahaha;-(

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bude krásně šťavnatý koláček:-p:yes::yes::yes:
    možná že bych pod švestičky dala i makovou podestýlku;-):-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: švestkový koláč se zakysanou smetanou švestkovy kolač se smetanou švestkový koláč ze zakysane smetany švestkový koláč s jogurtem a zakysanou smetanou švestkový koláč zakysaná smetana švestkový koláč s kysanou smetanou švestkový koláč se zakysané smetany koláč se švestkami a zakysanou smetanou švestkovy preliv švestkový koláč švestkový koláč z kysané smetany koláč se smetanou obraceny svestkovy kolac se zakysanou smetanou švestkový koláč ze zakysanou smetanou švestkový koláč ze smetany sestkovy kolac švestkový koláč ze zakysane snetany recept švestkový koláč se zakysanou smetanou svestkovy kolac se slehackou smetanový švestkový koláč

Zapomněl/a jsem heslo