Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák s cuketou a tofu

Hlídáte si váhu a hledáte jídla vhodná do redukční diety? Tento zapečený květák s cuketou a tofu je přesně pro vás. Jedná se o recept z jednoho pekáčku a jeho příprava nezabere moc času. Díky tofu a jogurtu je jídlo plné bílkovin, takže skvěle zasytí.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 029 kJ /
485 kcal
Bílkoviny45,30 g
Tuky22,33 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 452 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy21,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka, cukety omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, a tofu nakrájíme na kostičky. Krok 2: V misce smícháme jogurt s bílky, hořčicí a směsí bylinek a koření, podle chuti osolíme. Krok 3: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 4: Do zapékací nádoby vložíme směs květáku, plátků cukety a tofu, ještě lehce promícháme a urovnáme, a na závěr přelijeme jogurtovou směsí. Dáme zapéct na cca 30-40 minut, dokud cuketa nezměkne. Krok 5: Pokud chceme jídlo doplnit přílohou, můžeme zapéct společně s brambory nebo s rýží.

TIP: 20 receptů na zdravá jídla pro hubnutí

Zveřejněno 27. 7. 2010

Poznámka autora Institut…

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci):

Energetická hodnota: 1 100 kJ

Bílkoviny: 22 g

Sacharidy: 24 g

Tuky: 8 g

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pmQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pmQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vůbec nám to nechutnalo a to jíme hodně zeleniny v různých zapečených kombinacích

Právě jsem si to udělala a musím říct i když jsem zvyklá na ledacos, moc mi to nejede.Můj přítel má rád také zdravou a vyváženou stravu cukety a květák miluje tak čekám co mi na to řekne :-).

vypadá to lákavě:-p jen se zeptám může být i jiný sýr??

Jeden den a tolik dobrot;-)a ještě dietních:-Oto se mi líbí:-p+1:yes:

No, vypadá to moc dobře..:yes:

no teda mnam...tohle bych si hned dala :-K

Tématické fráze:
kvetak s tofu, zapečená cuketa s kvetakem, zapekany kvetak s cuketou, zapečené tofu, květák s tofu recepty, tofu a kvetak, květák tofu, tofu květák recepty, zpaečený květák s tofu, zapečený tofu, tofu s cukerou, zapečeny květak s cukinou, uzené tofu recepty, cuketa s kvetakem, zpaečený květák s tofu, zapekany kvetak a cuketa, recept tofu květák, tofu s kvetakem, zapečený květák, zapečený květák s bílým jogurtem

Suroviny:
květák, cuketa, tofu, jogurt bílý, bílek, hořčice, sušená bazalka, majoránka sušená, kmín drcený, sůl bylinková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu