Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 525 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,25 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 3,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky.
Krok 2: V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je hodně slaný) a nastrouhaného parmezánu a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce.
Krok 3: Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Krok 4: Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.
Zveřejněno 8. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQ4v
Moje poznámka
Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQ4v
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 3 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 9 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 9 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 14 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 15 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 1 hodinou
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 2 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 2 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 3 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 3 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 3 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
JakubM před 4 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 5 hodinami
Tématické fráze:
okoun nilský recept,
okounek nilský,
okoun nilský,
okoun nilský kosti,
okounek nilský recept,
nilský okoun recept,
nilský okoun,
okoun nilský recepty,
okounek nilský recepty,
recept okoun,
okoun nilský má kosti,
ryba na pestu,
nilský okoun recepty,
nilský okoun kosti,
recepty okoun nilský na tymiánu,
recept okoun nilský na tymiánu,
morsky okoun,
okoun a kosti,
okoun parmazan,
okoun recept s parmazánem
Suroviny:
okoun nilský,
ghee,
olej olivový,
sůl mořská,
bazalka čerstvá,
sýr strouhaný
Komentáře (9)
Z přípravy pesta ti vypadl parmazán...
+