Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 385 kJ / 1 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,14 g |
Tuky | 47,58 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 439 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 202,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.
Krok 2: Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160 °C. Korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Ušleháme obě šlehačky.
Krok 4: V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.
Krok 5: Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
Krok 6: Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
Krok 7: Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
Krok 8: Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
Krok 9: Zdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 3. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Moje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Nejnovější recepty
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 7 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí na hořčici
Přidáno před 14 hodinami
Králík na česneku pečený v sáčku
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkové knedlíky 3-krát jinak
nezmarka před 52 minutami
Drobenková buchta se švestkami
andy.mocuba před 58 minutami
Koláč na plech s lesním ovocem
andy.mocuba před 59 minutami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
Marie F. před 1 hodinou
Broskvový džem
MirkaP před 1 hodinou
Kuřecí plátky v jogurtové omáčce s paprikou
Pavel- před 1 hodinou
Cikánský řízek
JiZa5 před 1 hodinou
Sloní žrádlo (od babičky)
milan.proch před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
MiMas před 2 hodinami
Cuketový perník
Veronikasky před 2 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem,
broskvová buchta se zakysanou smetanou,
buchta s broskvemi a želatinou,
broskvova buchta se zelatinou,
broskvový koláč na plech se želatinou,
broskvova buchta,
buchta s broskvemi a zakysanou smetanou,
broskvový koláč se želatinou,
broskvová buchta s pudinkem,
broskvový koláč s želatinou,
broskvové řezy se želatinou,
nejlepši broskvový koláč,
broskvova buchta s zelatinou,
tvarohovo broskvová buchta,
merunková buchta se zakysanou smetanou,
koláč s broskvemi a želatinou,
piškotová buchta s meruňkami a rosol,
broskvové želé,
broskvová,
broskvove rezy s tvarohem a zelatinou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
cukr,
šlehačka,
želatina prášková,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
želé na dorty
Komentáře (68)
A je to vynikající!
- rosol dolij do daného objemu vodou nebo šťávou z toho kompotu nebo obojím...pokud dáš vodu, tak možná trochu přislaď
- smetana na šlehání a šlehačka je to samé, jde jen o různý obchodní název...
- tu želatinu můžeš samozřejmě použít taky
nehledej v tom žádné složitosti, není to žádná věda
- šlehačku můžeš použít jakoukoli ke šlehání, 200-250ml, podle balení
- broskve - tak vezmi 2 malé plechovky, to bude ok
- želatinu můžeš použít taky klidně jinou, třeba plátky a namočit je, jen ti neřeknu počet, to bude na návodu....
držím palce, aby se povedlo
Šlehačky mají být trvanlivý (250ml)?Vůbec nevím s práškovou želatinou (ty co jsou v odkazech nemůžu v Tescu najít), jak vypadá od Dr.Oetkera? Rosol doplním do 1,2l objemu vodou? A má se použít broskvový kompot 820g - ten jsem bohužel taky nenašla v Tescu. Předem moc děkuji za odpověd a přeji příjemný den.Lucka
protože dnes v 6 byly schůzky takové dětské tak jsme to tam přišly a všichni nám to chválily tak že chválím tebe isahu
: yes :
přikládám nějaké odkazy s obrázky obalů:
http://www.gastrostella.cz/detail.php?id=1025037-1
http://www.drogeriemarket.cz/produkt/3580/zelatina... - tuto jsem tentokrát použila já, ale kupuji i jiné, co zrovna je v nabídce
jinak moc díky za pochvalu, jsem ráda, že se vám recepty líbí
Nevím jakou mám koupit želatinu, která se dává do krému. Mám zkušenosti jenom s dortovou želatinou, která tuhne velice rychle a kterou jste, Isaho, použila i vy do rosolu. Ale jakou práškovou želatinu koupit do krému?
díky za pochvalu
Dnes jsem ho dělala,abych nelhala velmi výborný.
Neměla jsem odvahu
jedné restauraci jako číšnice,ale vaří fantasticky.
Trochu se nam to rozpadlo ale byla to mňamka
(byl trochu bordel )