Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé na cuketách

Rybí filé na cuketách je lehký a zdravý pokrm, který skvěle kombinuje jemnost rybího masa s čerstvostí cukety. Toto jídlo je ideální pro všechny, kteří hledají vyváženou a chutnou stravu, plnou vitamínů a bílkovin.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 327 kJ /
317 kcal
Bílkoviny32,30 g
Tuky9,65 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy22,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filet opláchneme pod tekoucí vodou. Zapékací misku zlehka vytřeme olejem. Krok 2: Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Papriku nakrájíme na proužky nebo použijeme trochu mražené směsi na lečo. Krok 3: Misku vyskládáme plátky cuket, které proložíme paprikou nebo mraženou zeleninou. Zeleninu zlehka posypeme částí bylinek nebo koření. Na zeleninu rozložíme filety, posypeme kořením na ryby, přikryjeme víkem a dáme zapéct asi na 30 minut do předehřáté trouby. Krok 4: V udržovacím režimu lze cukety a zeleninu proložit ještě vrstvou uvařených oloupaných brambor nebo vařenou rýží natural, a takto zapéct společně; nebo k hotovému jídlu přidáme celozrnné pečivo či brambory. Krok 5: Vhodné jako občasná obměna snídaně či k odpolední svačině v rozumném množství.

TIP: Top 7: Cukety zapečené v troubě - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 9. 2010

Poznámka autora Institut…

Nemáte-li bylinkové koření na ryby, použijte jednotlivé bylinky - rozmarýn, majoránka, oregano.

Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno(http://www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé na cuketách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQYG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé na cuketách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQYG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dnes zkusim k obědu a jsem zvědavá :-O kombinaci ryby s cuketou jsem ještě nikdy neměla :-)

Použila jsem jen cuketu a vynechala bylinkové koření. Na množství čerstvých bylinek jsem nešetřila (bazalka, petrželka, libeček, tymián) a olej jsem použila olivový. Posílám bodíka a fotku.:yes:

Market, u mne bych na to byla taky sama, ale oceňuji tyhle recepty, protože se mi fakt osvědčily.;-):yes:

Dělám to podobně, jen bez cukety. Nyní je na ně ale sezóna, tak bych to mohla zkusit.;-)
Bohužel to budu jíst takto asi sama:-(, rodinka by to jedla bez zeleniny, k tomu by musela mít nějakou bramborovou přílohu a rybu ještě nejlépe zasypanou sýrem a zapečenou.

Hm,to se mi líbí:-p:yes:

Tématické fráze:
rybí filé s cuketou, mražená cuketa, cuketa s rybou, filé s cuketou, rybí filé s cuketou a zeleninou, ryba s cuketou, mražené rybí filé recepty, rybie file s cuketou, ryby file, zapecene file s cuketou, pecena ryba s cuketou, cuketa mražená, cuketa s filetem, filé kalorie, dietní ůprava rybího filé, uprava mrazeneho file, file s s cuketou, recept na zapečené filé c cuketou, zapečená ryba s cuketou, dietní rybí filé

Suroviny:
filet z ryb, cuketa, paprika čerstvá červená, olej rostlinný, koření bylinkové, kmín celý, římský kmín mletý, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu