Nejchutnější houby v octě
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony až do zimy, a pak jistě přijdou k chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 108 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 2,64 g |
Vláknina | 1,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14,02 g |
Sůl | 35,00 g |
Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby opláchneme pod tekoucí vodou.
Krok 2: Houby dáme do velkého hrnce tak, aby byly do poloviny jeho výšky. Všechny suroviny na první nálev smícháme a houby jím zalijeme.
Krok 3: Houby vaříme podle velikosti a tvrdosti 10-25 minut (čirůvku, žampión a bedlu 15 minut, václavky 25 minut). Po uvaření necháme houby okapat.
Krok 4: Připravíme druhý nálev tak, že všechny suroviny povaříme 10 minut.
Krok 5: Cibuli oloupeme, mrkev a celer očistíme, a spolu s paprikou nakrájíme na kousky.
Krok 6: Připravené houby plníme spolu s cibulí, mrkví, celerem a paprikou do tří čtvrtin výše sklenice. Musí zbýt místo pro druhý nálev, kterým pak sklenice doplníme. Skleničky používáme o obsahu 0,25-0,3 l.
Krok 7: Dobře uzavřené sklenice, zcela ponořené ve vodě, sterilujeme 25 minut při teplotě 100 °C.
Zveřejněno 3. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejchutnější houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8xx
Moje poznámka
Nejchutnější houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8xx
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
václavky v octě,
houby v octě,
nakládané houby v octě,
naložené houby,
houby naložené v octě,
houby v octu,
houby v octe recept,
nakladane houby,
nakládané houby bez sterilizace,
zavařování hub s dekem,
zavařování hub v pikantním nálevu recept,
zavarovani vaclavek,
recept houby v octě,
nakladané houby v octu,
houby václavky recepty,
houby v octe nálev,
čirůvka fialová recepty,
naložené houby v octě,
jak vypada houba václavka,
houby v octovém nálevu
Suroviny:
čirůvka fialová,
pečárka hajní,
houba bedla červenající,
houby václavky,
voda,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
celer,
petržel,
ocet,
voda,
sůl,
cukr,
spolarin,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná,
koriandr,
cibule,
mrkev,
celer,
paprika
Komentáře (36)
zkoušel jsem naložit houby do deka. cca po týdnu se tvoří ve sklenici zákal a drobné bílé tečky. máte s tím někdo zkušenost?
je to normální nebo je něco špatně.
předem moc děkuji za odpověď čí radu.
Udeľujem Řád zlaté vařečky
Jinak máš samosebou 12.bod