Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínský okurkový salát

Osvěžující salát je skvělým doplňkem snad každého hlavního jídla. Vyzkoušejte tento okurkový s cibulí. Je inspirován asijskými chutěmi a zaujme také originálně nakrájenými kousky salátové okurky.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 731 kJ /
414 kcal
Bílkoviny3,03 g
Tuky28,23 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,20 g
Sacharidy35,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z octa, cukru, oleje, chilli, sójové omáčky, kmínu a soli ušleháme zálivku. Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme je, posolíme a necháme odležet. Krok 3: Okurku nakrájíme na "vějířovitá" kolečka a to tak, že vždy dva řezy nedokrojíme zcela a třetí ano (viz. foto). Tento způsob krájení umožní lepší přilnutí zálivky k plátkům okurky. Krok 4: Vše opatrně, ale důkladně promícháme, případně dosolíme a necháme asi dvě hodiny rozležet na chladném místě

TIP: Okurkový salát na různé způsoby

Zveřejněno 24. 10. 2010

Poznámka autorky Eliza

Upraveno podle kartiček s recepty "Čínská kuchyně" z 80. let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínský okurkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0mN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínský okurkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0mN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto :-K

Jo! Tenhle okurkový salát si přesně z těch kartiček matně pamatuji, je moc dobrý....už jsem ho leta nedělala...Ale mám pocit, že v něm nebyla cibule byly tam chilli papričky na plátky...Děkuji za připomenutí....:-K

To je ten okurkový salát co mají v čínských restauracích?

Zvláštní, ale docela dobrý salát...

Eli :-), moc zajímavý salátek, pošmákli jsme si na něm :yes:. Letí Ti 6. bodík a fotečka ;-).

Zajímavý receptík:yes:

Díky za bodíky a komentáře. :-K
Ve výsledku je zálivky postatně víc, protože okurka samozřejmě pustí vodu. Způsob krájení má svůj důležitý význam, kdo vyzkouší, pochopí...;-) A ten kmín v kombinaci s ostatním chutná úplně jinak (a dobře), než jak jsme zvyklí třeba na pečivu nebo právě v kombinaci s česnekem.

opět moc pěkné foto:yes:zajímavá zálivka;-)možná bych ještě přidala jeden strouček česneku:-)+1:yes:

Zajímavé - ten kmín s okurkou je hodně netradiční - jo hold China je China ;-);-);-)

Eli, Pavlovův reflex funguje!!!!:-D:-p:yes:

Tématické fráze:
čínská okurka, čínský okurek, netradiční okurkový salát, okurkový salát činsky, okurkový salát, čínský salát, okurkový salát s kmínem, čínská okurka recept, salátová okurka recepty, čínský okurkový salát recept, cinsky salat z okurek, cinsky salat recept, okurkový čínský způsob, okurky na čínský způsob, čínský okurkový salát s česnekem, čínská kuchyně recepty, okurkový salát recepty, čínská kuchyně - recepty, okurka čínská ,pro zdraví, okurkovy salat s cesnekem

Suroviny:
okurka salátová, cibule, ocet, olej, cukr krupice, omáčka sojová, kmín mletý, chilli, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu