Olivová tapenáda
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,40 g |
| Tuky | 32,68 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 484 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 13,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Moje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 22 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
tapenáda z černých oliv,
olivova topenada,
olivová pasta,
topenada,
tapinada,
rajčatová tapenáda,
olivová pasta recept,
olivová pomazánka,
tepenáda,
tapanáda,
tapenáda z černých oliv recept,
tapenara,
pasta z oliv recept,
olivová tepenáda,
terpenada,
pasta z cernych oliv recept,
pomazánky,
kapenada,
topenáda z oliv,
tarpenáda
Suroviny:
česnek,
olivy,
kapary,
petržel,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)
aadulka:
Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)