Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 815 kJ / 3 302 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,03 g |
| Tuky | 190,32 g |
| Vláknina | 71,38 g |
| Cholesterol | 628 mg |
| Sodík | 10,67 g |
| Sůl | 26,43 g |
| Sacharidy | 285,33 g |
Postup přípravy
Poté přidáme tymián, osolíme, opepříme a přidáme spařená, oloupaná a drobně nakrájená rajčata. Pomalu dusíme pod pokličkou ještě nejméně 45 minut. Na posledních 10 minut odstraníme pokličku a necháme vypařit všechnu nadbytečnou tekutinu. Směs dosolíme a dopepříme. Krok 3: Nízký pekáč vytřeme máslem, přeneseme na něj vyválený plát těsta a upravíme do požadovaného tvaru. Naneseme cibulovou směs a uhladíme ji. Povrch poklademe ančovičkami, které jsme opláchnutím zbavili přebytečné soli, olivami a pokropíme olejem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C 25-30 minut.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálský cibulový koláč Pissaladiere
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY1k
Moje poznámka
Provensálský cibulový koláč Pissaladiere
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY1k
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 14 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 19 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 8 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 10 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 10 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 10 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 11 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 12 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 13 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 14 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 16 hodinami
Tématické fráze:
cibulový koláč,
pissaladiere- francouzský cibulový koláč,
pravý francouzský cibulový koláč,
provencálský kolac,
cibulový koláč s ančovičkami,
cibulovi kolac,
recepty z provensálské kuchyně,
provensálská kuchyně,
cibulový koláč recept,
koláč s ančovičkami,
francouzský cibuloví koláč,
francouzský cibulový koláč,
cibulové koláče,
francouzský cibulový koláč s ančovičkami,
pissaladiere- francouzský cibulový koláče,
slané cibulové koláčky s olivami,
francouzský koláč s ančovičkami,
cibulový koláč olivový olej,
cibulový koláč s ančovičkami a olivami,
krevetovy kolac
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
sůl,
žloutek,
voda,
cibule,
rajče,
ančovičky v oleji,
olivy černé,
česnek,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl,
olej olivový,
máslo,
olej olivový
Komentáře (6)