Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkový salát se smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 704 kJ /
1 363 kcal
Bílkoviny80,46 g
Tuky33,14 g
Vláknina63,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy156,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šošovicu uvaríme s bobkovým listom, ku koncu osolíme, cibuľu pokrájame a sparíme vriacou vodou. Necháme všetko vychladnúť. Krok 2: V smotane rozmiešame horčicu, čierne korenie, citrón, soľ, zmiešame so šošovicou a cibuľou. necháme dobre v chlade odstáť. Krok 3: často robím obyčajnú verziu:

Uvarená šošovica k tomu cibuľa, zmiešané, k tomu ocot, cukor, soľ, olej - odstáť.

Zveřejněno 1. 1. 2011

Poznámka autora magdalenka

Podávame ako prílohu napr. ku grilovanému mäsu, príp. aj ako samostatné jedlo, s topinkou a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29qz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29qz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anci, teší ma...

dělala jsem dnes a měl velký úspěch! díky za recept:-p

:-p;-) to vypadá dobře, určitě vyzkouším, čočkový salát dělám, ale jiný:yes::-K

Elizka, nič si z toho nerob, to poznám...moje deti to tiež nemali radi a odmietali. Tak som si odobrala trochu uvarenej šošovice a spravila si šalát pre seba...

No ty mi ale děláš chutě - v nejbližší době vyzkouším ;-)

Magdalenko, ani se neptej, jak to dopadlo...:-8 Přišla jsem z práce, čočka namočená, tak jsem zapla plotýnku, uvařila a pak jsem si řekla, že vlastně nemám energii prosazovat nějaké novinky, když nakyselo s cibulovou jíškou chutná všem a vždy... Dostali k tomu párek a byli spokojení. ;-) Tak snad podruhé, zmeškala jsem příležitost, ale opravdu jsem dnes padala...:-8

to bude dobrotka..určitě vyzkouším:-p:yes:+7

Elizko, ja tú cibuľu vhodím obyčajne do vriacej vody a hneď scedím. Ostane chrumkavá, ale nepáli, nie je taká ostrá a myslím, že nedráždi ani žalúdok. Neviem, aká je u vás šošovica, mne sa uvarila za 30 - 40 minút bez namáčania...
Som zvedavá na referencie...

Hotovo. ;-) Smetanu mám i ke šlehání, i zakysanou, a tu cibuli asi trochu proženu rozpáleným sádlem. ;-) Jo a Líza si k tomu na zítra žádá párek...:-/ Děti jsou zvláštní živočichové...:-D (to říká moje máma...):-)

Hele, víš co? Já jdu namočit čočku na zítra. Sice jsme ji včera pojedli symbolicky - předkrmově u rodičů, ale tak úplně jsme si ji neužili... A se smetanou už vůbec ne...;-)

Eliz, ja aj keď robím šošovicu na kyslo, robím so smotanou...je to jemnejšie.

Rebi, vajce na tvrdo alebo kúsok klobásy a je to vylepšené hneď...:-D

mňám..to vypadá:-p:yes::yes::yes:a kúštinek uzeninky by tam taky šel,nee;-):-?:-D:-D:yes:

Milá Karolinka (neregistrovaný/á), nič som nevymyslela, všetko na svete už, zrejme, bolo vymyslené. Ďakujem za milý komentár a zdravím babičku. Asi s ňou mám podobné chute.

Mňa by to teda nenapadlo...síce fazulový šalát robievam,ale zo šošovice som ešte nejedla:-Opre mňa je to novinka a čo najskôr vyskúšam;-)

Vypadá velmi dobře,čočenku můžeme,vyzkoušíme:yes::-)

Magdi, výborný nápad, obvykle z načatých surovin vznikají super recepty :-p:-p:yes::yes:
Karolinka (neregistrovaný/á) - jenže autorka pravděpodobně neznala tvou babičku, tak se jí nemohla zeptat, mělas ho sem vložit dřív ;-)

Karolinka 2. 1. 2011 09:02
Magdo jako,ze si to vymyslela?:-O
no to asi tezko uz moje babicka cockovej salat se smetanou delala ty muzo:-//

Čočku se smetanou jsem ještě nikdy nekombinovala, ani nejedla. Musí to být pochoutka, takže to ráda vyzkouším. :-p:yes:

Marisko, máš pravdu. Robievala som predtým iba taký "obyčajný" a v chladničke sa vyskytla načatá smotana...(a vtedy ma bozkala múza):-D
Vlastne, so smotanou sa nič nedá skaziť...s jogurtom mi to nesedí, síce bolo by to zdravšie...

magdalenko, to je určitě výborný salát, ta smetana čočku krásně zjemní, moc se mi to líbí:yes::-)+

Tématické fráze:
čočkový salát, čočkový salát se zakysanou smetanou, cockovej salat, čočkový salát se se zakysanou smetanou, čočkový salát s kysanou smetanou, recept na čočkový salát, fazulový salát, čočkový sal, čočkový salát recepty, cockovy salat od babicky, čočkový salát s zakysanou smetanou, čočka se zakysanou smetanou, se smetanou, recept čočkový salát, čočkový sa, čočkový salát ze zakysanou smetanou, novoroční čočka se zakysanou smetanou, čočkový salát se zakysanou smetanou recept, salát z červené čočky se zakysanou smetanou, čo zo smetanou

Suroviny:
čočka, cibule, bobkový list, voda, sůl, pepř, hořčice, smetana zakysaná, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu