Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 276 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,98 g |
Tuky | 2,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje.
Krok 2: Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs koření dostane až ke kosti do masa.
Krok 3: Takto potřená kolena necháme cca 30 minut v chladu marinovat.
Krok 4: Do římského hrnce (nebo pekáčku s poklicí) dáme dle velikosti pekáče pečící papír (důvodem je tenká kůže – připéká se a roztrhala by se již při několikerém otáčení). Kolena podlijeme cca 3 dl vývaru, přidáme na dvě poloviny rozkrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme celým kmínem. Přikryté pečeme do úplného změknutí, přičemž několikrát během pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou.
Krok 5: Jakmile jsou kolena upečena, tak na 15 minut ještě dopečeme odkryté pro získání lehké křupavosti kůže. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, který trháme a jeho kousky namáčíme ve výborné šťávě z vypečených loktů. Plzeňské pivo je přímo povinností.
Zveřejněno 6. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené lokty ze selátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oXl
Moje poznámka
Pečené lokty ze selátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oXl
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 7 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 8 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 9 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 10 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 12 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 13 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 13 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 14 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 14 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 14 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 15 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečené sele přímo do domu,
pečené divoké sele,
recepty ze selátka,
pečené sele ostrava,
selátka,
ha - fuszerkeverék - magyaros,
koleno ze selete,
pečené celé sele recept,
maso ze selátka,
kolínko ze selátka,
divoke sele recept,
selátko recept,
pečené divoké selátko,
jak péct bůček ze selátka,
pcene selatko recept,
pecene koleno ze selete.,
recepty na maso narozene v pivě,
recepty divoké selátko,
koreni magyaros,
jak se upeče selatko
Suroviny:
koleno vepřové,
kořenící směs magyaros,
cibule,
vývar,
sůl,
pepř bílý mletý,
kmín celý
Komentáře (6)