Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibuláda

Sladko-slaná směs připravená z karamelizované cibule. Karamelizace přemění cibuli na jemně sladkou a chutnou směs s bohatou, komplexní chutí. Používá se jako dochucovadlo, skvěle se hodí k sýrům, grilovaným masům, pečené zelenině, nebo sendvičům a burgerům.

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka je asi 1350 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 610 kJ /
2 536 kcal
Bílkoviny29,00 g
Tuky90,30 g
Vláknina120,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy375,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na středním plamenu rozehřejeme v hlubokém hrnci olej a vsypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Krok 2: Přiklopíme poklicí a 40 min dusíme, neměla by se smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme. Krok 3: Poté přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, podle chuti. Chvilku dobře mícháme, aby se cukr rozpustil a rovnoměrně se chutě propojily. Ještě 10 minut povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup. Krok 4: Naplníme do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Zveřejněno 2. 1. 2011

Poznámka autorky senky

S cukrem a octem zacházejte hlavně podle toho, jestli máte rádi sladší nebo pikantnější chuť. Je vynikající k pečenému, grilovanému masu. Ze zkušeností vím, že je lepší v pokojové teplotě nebo ke grilování trošičku prohřát.

Vydrží v chladnu neotevřená cca 2 měsíce, otevřená v ledničce měsíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibuláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kog6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibuláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kog6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Já dělám cibuládu z červené cibule a malinko jinak, ale také je výborná

Recept se mi libi, vyrobila jsem podle nej zkusmo cibuladu z polovicniho mnozstvi a i kdyz jsem to asi udelala uz sladkokysele moc, urcite to pouzijem k masum a chute se tim srovnaji. Priste tam dam min cukru i octa...:-)

Recept mám z Apetitu, prakticky totožný, i s dovětky. Cibuláda je výborná k masu, informace ohledně skladování dle vlastní zkušenosti jiná- neotevřená vydržela ve sklepě v paneláku bez problémů 3 roky. Teď jdu vařit novou, než se cibule zkazí. :-p

krásný porcelán:-K:-K a obsah voní až sem;-):-):yes:

Dnes jsem konečně dělala;-),tak doplňuji recept fotem:-p

Hm zajímavý nápad, prubnu :-p:yes:

Už som to robila a veľmi nám to chutilo na grilovačke... dávam bod!

Tématické fráze:
cibuláda z červené cibule, domácí cibuláda, cibuláda k masu, cibulanda, cibuláda apetit, cibuáda, cybuláda, cibulenáda, cibulda, nejlepsi cibulada, cibulanda recept, cibuláda bez cukru, cibulád, ciblada, cibuliada, cibuláda-recept, cibubuláda, cibulá¨da, cibulara, cobulada

Suroviny:
olej olivový, cibule, cukr hnědý, ocet vinný červený, sůl mořská, pepř černý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu