Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 703 kJ / 1 602 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,00 g |
| Tuky | 76,70 g |
| Vláknina | 2,90 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 730 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 15,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude měkké maso).
Krok 2: Po vyndání masa vybereme z hrnce všechno koření a zeleninu rozmixujeme.
Krok 3: Přidáme vymačkaný citron, smetanu, dochutíme a nakonec vložíme maso zpět do omáčky a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrá svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EkV
Moje poznámka
Dobrá svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EkV
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 23 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 39 minutami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 4 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 4 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 5 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 5 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 6 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak uvařit dobrou svíčkovou,
recept na dobrou svíčkovou,
dobra svíčková omačka,
pravá svíčková na smetaně,
rychlá svíčková od ládi hrušky,
svíčková na smetaně,
pravá svíčková omáčka,
pravá česká svíčková,
rychlá svíčková ládi hrušky,
jak udělat dobrou svíčkovou,
lada hruška rychla svičkova,
rychla a dobra svickova,
svíčková na smetaně recept česká,
láda hruška svíčková,
prava svickova,
láďa hruška - rychlá svíčkova,
ceska svickova,
svíčková podle ládi hrušky,
dochuceni svickove,
z čeho se dělá svíčková
Suroviny:
svíčková hovězí,
mrkev,
petržel,
celer,
tymián,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
smetana
Komentáře (20)
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!