Strouhané řezy s jablky
Jablečné moučníky jsou oblíbené hlavně u dětí. Tuto variantu populárních hraběnčiných řezů si jistě oblíbíte. Kombinace křehkého máslové těsta s jablíčky a sladkým sněhem je dokonalá a hodí se i pro slavnostní příležitosti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 643 kJ / 6 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,67 g |
Tuky | 266,32 g |
Vláknina | 36,35 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 815,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech o rozměrech asi 30x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. V míse smícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Přidáme moučkový cukr, změklé máslo, žloutky a co nejrychleji vypracujeme těsto.
Krok 3: Dvě třetiny těsta vyválíme na placku o rozměru plechu a přeneseme ji na vymazaný a vysypaný plech. Dobře nám k tomu poslouží váleček. Jednu třetinu těsta necháme v lednici ztuhnout.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí a ořechy. Jablečnou směs navrstvíme na těsto na plechu.
Krok 6: Z bílků a krystalového cukru ušleháme ručním šlehačem pevný sníh, který rozetřeme na jablka. Navrch nahrubo nastrouháme zbylou 1/3 těsta.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 8: Řezy krájíme zoubkovaným nožem na úhledné kostky. Před podáváním je můžeme dozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strouhané řezy s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOov
Moje poznámka
Strouhané řezy s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOov
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 1 hodinou
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 8 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
strouhany kolac s jablky,
strouhaný jablkový koláč,
zavařování strouhaných jablek,
kolač ze strouhaných jablek,
hraběnčiny řezy strouhané,
jablkové řezy,
strouhané jablkové řezy,
strouhaná mrkev s jablkem,
řezy s jablky,
řezy ze strouhaných jablek,
strouhání jablek,
jablkový koláč strouhaný,
strouhaná mrkev s jablkem recept,
strouhana buchta s jablky,
strouhané řezy,
strouhané těsto,
rezy z jablek,
jablkový strouhaný koláč,
strouhané hraběnčiny řezy,
vynikající jablkové řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
kypřící prášek,
cukr moučkový,
vejce,
jablko,
cukr krystal,
ořechy,
skořice mletá,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (4)