Karlštejnský koláč
Voňavý koláč s jablky je lahodný dezert, který spojuje jemné a křehké těsto se šťavnatými jablky. Tento velice jednoduchý koláč vám zpříjemní podzimní dny, kdy jsou jablka nejchutnější a nejdostupnější.
Suroviny pro 1 plech
hrnek = 250 ml plech 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 314 kJ / 5 094 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 55,75 g | 
| Tuky | 213,47 g | 
| Vláknina | 41,00 g | 
| Cholesterol | 638 mg | 
| Sodík | 48 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 717,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Jablka očistíme a nastrouháme.
	Krok 2: Dokonale promícháme mouku s cukrem.
	Krok 3: Asi 2/3 sypké hmoty vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřeme.
	Krok 4: Na vrstvu mouky poklademe rovnoměrně vrstvu jablek, posypeme skořicovým cukrem, skořicí (hodně) a zbytkem mouky s cukrem.
	Krok 5: Na celou plochu koláče poklademe rovnoměrně plátky másla.
	Krok 6: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Koláč je hotový, když utvoří růžovo-hnědou krustu.
Zveřejněno 14. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Karlštejnský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgnB
Moje poznámka
					
				
Karlštejnský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgnB
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							karlštejnský koláč pavel vítek, 
						
						
							sypaný jablečný koláč karlštejnský, 
						
						
							jablkový koláč podle pavla vítka, 
						
						
							karlstejnsky kolac pavla vitka, 
						
						
							karlštejnský jablkový koláč, 
						
						
							karštejnský koláč, 
						
						
							karlštejnské řezy, 
						
						
							karlštenský koláč, 
						
						
							kolac podle pavla vitka, 
						
						
							karlštejnsky jablečný koláč, 
						
						
							karlštejský koláč, 
						
						
							jablkový koláč pavla vítka, 
						
						
							jablkový koláč od pavla vítka, 
						
						
							jablečný koláč podle pavla vítka, 
						
						
							karlštejnský štrůdl, 
						
						
							karlštesky kolač, 
						
						
							sypaný karlstejnsky kolac, 
						
						
							sypaný koláč pavla vítka, 
						
						
							karlštejnský sypaný koláč, 
						
						
							dýňová polévka pavla vítka
						
					
						Suroviny:
						
							jablko, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							cukr skořice, 
						
						
							skořice mletá
						
					
	
			
	
Komentáře (33)
Takze davka na velky plech:750g hrube mouky,250g kryst.cukr,jeden vanilkovy a jeden skoricovy a 1250g nastrouhanych jablicek.Na pec.papir nasypu 1/2 mouky smichane s cukrem,pokladu rovnomerne 1/2 nastrouh.jablicek,pak nasypu pulku ze zbyle mouky,opet jablicky a zasypu zbytkem mouky.Pak nakrajim tenke platky masla,abych pokryla celou plochu a pecu na 180st.az vrch krasne zcervena...je fakt vyborna...