Suroviny
Porce: asi 10 ks - zalezi na velikosti pouziteho peciva
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 902 kJ / 2 606 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,97 g |
| Tuky | 153,44 g |
| Vláknina | 25,68 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 2,28 g |
| Sůl | 5,51 g |
| Sacharidy | 83,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět.
Krok 2: Cibulovou směs promícháme s mletým masem, přimícháme harissu, drobně posekané bylinky, strouhanku, osolíme, opepříme a uložíme tak na 2 hodiny do chladu.
Krok 3: Mezitím si můžeme připravit omáčky. Na ostrou omáčku smícháme harissu, rajský protlak, drobně pokrájenou cibuli a koriandr, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: U sezamové omáčky smícháme nejprve tahini, citronovou šťávu, sůl a drobně nasekanou petržel. Poté podle potřeby naředíme studenou vodu, zhruba do lehčí kašovité konzistence. Nelekněte se, sezamová pasta po prvním přidání vody nejprve zhoustne a působí sraženě. Dalším přidáním tekutiny změní strukturu na krémovou a povolí.
Krok 5: Zhruba hodinku před tepelnou úpravou vyjmeme masovou směs z lednice a rukami tvarujeme asi 1 cm vysoké burgery. Jednotlivé burgery z obou stran opečeme na grilu.
Krok 6: Žemle rozřízneme, zahřejeme na grilu a plníme masem, zeleninou, salátem a omáčkami.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí burger podle Aishy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwqX
Moje poznámka
Kuřecí burger podle Aishy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwqX
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 3 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 6 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 1 hodinou
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 2 hodinami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 3 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 3 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 4 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 4 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 8 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 10 hodinami
Tématické fráze:
kureci burger,
kureci burger recept,
chicken burger recept,
kureci domácí burgery,
chicken burger recepty,
zeleninový burger,
burger s kurecím masem,
burger kureci,
drůbeží burger,
domácí kuřecí burger,
chickenburger recept,
burgr s kuřecím masem,
recept kureci burger,
kureci burgr,
kuřecí hamburger mlety,
top recepty kureci burger,
recept na ciken burger,
domácí chickenburger,
recept na kureci burger,
harisa hame
Suroviny:
maso kuřecí mleté,
cibule,
česnek,
pasta harissa,
strouhanka,
paprika sušená uzená,
koření nové koření mleté,
římský kmín mletý,
petrželka hladkolistá,
koriandr čerstvý,
sůl mořská,
pepř drcený,
máslo,
pečivo,
rajče,
cibule červená,
salát římský,
okurky sterilované,
pasta harissa,
protlak rajčatový,
olej olivový,
cibule,
koriandr čerstvý,
pepř drcený,
sůl,
pasta sezamová,
citron,
petrželka hladkolistá,
sůl
Komentáře (46)
-- Krásný recept, omylem jsem nějak přehlédla, v mé sbírce tvých rcp by chyběl
Damera: Jsem rada, ze u vas burger chutnal..
Majka8: Holky uz podaly informace..
Vsem moc dekuji za komentiky a info..
Jinak si ji i můžeš doma udělat, je tu na ni recept:
http://www.toprecepty.cz/recept/15727-harissa---pa...
http://koreni.yin.cz/h/harissa-s-cesnekem-ma-riz-s...
Kazdy si muze zamenit maso jak chce, a dochutit podle receptu.
A vim ze Aisha ma skvele recepty,ktere stoji za to uvarit.
Je to naposledy co jsem neco chtela vysvetlit
Ale zkousela jsem tenhle recept a je vazne dobry, neni to suche.
Posilam bodika
Omáčky by pro mne divočinou nebyly, jen je tu mít