Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka ze špagetové dýně s hráškem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 131 kJ /
748 kcal
Bílkoviny33,16 g
Tuky11,03 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy117,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 10 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť ). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetíme ( vydlabeme vidličkou špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme na polievku uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo. Krok 2: Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, vložíme špagety z tekvice a restujeme asi 5 minút. Pridáme kari, osolíme. Krok 3: Zalejeme vodou a varíme 5 minút. Potom vložíme hrášok, ak treba, dolejeme vodou na potrebnú hustotu, dosolíme. Krok 4: Keď začne polievka vrieť, lyžicou vkladáme halušky a varíme ešte 5 minút. Krok 5: Nakoniec prisypeme kôpor. Krok 6: Halušky:
krupicu zmiešame s vajíčkom, soľou, olejom a potrebným množstvom vody. Pozor, krupička zahustne, takže cestíčko robíme redšie. Necháme postáť 10 minút.

Zveřejněno 14. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8g3o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8g3o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

spagetka::-D:-D:-D to ma napadlo ako prvé, to vyšpagetíme,a tiež sa mi páči :-D;-)

Polévka se mi líbí a hlavně ten výraz "vyšpagetíme", obohatila jsi jazyk o nové slovo :-D:-D:-D;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
dýně špagetka, recept ze špagetové dýně, dýně špagetka recepty, recepty ze špagetové dýně, špagetová dýně, recepty dyne spagetka, špagetova díně, spagetka dýně, spgetova dyne polevka, varime z dyne spagetove, špagetová dýně recepty, pečená špagetová dýně na polévka, poplevka z spagetove dyne, polévka z pečené špagetkové dýně, co ze špagetové dyně,recept, polévka z pečené špagetové dýně, polevka ze/spagetove dyne, polevka spagetka, recepty dyne spagetka, špagetová dýně-polévka

Suroviny:
dýně špagetová, hrášek, kopr, olej, cibule, koření kari, sůl, krupice, vejce, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu