Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že nedají mnoho práce a uvařené je budeme mít velmi rychle.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 741 kJ / 1 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,72 g |
| Tuky | 78,56 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 478 mg |
| Sodík | 603 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 112,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto. Nejprve ho trochu prošleháme metlami v míse, teprve pak ho zpracujeme rukama na vále, jde to velmi rychle.
Krok 2: Těsto necháme odležet nejméně 1–2 hodiny v ledničce (i do druhého dne).
Krok 3: Těsto rozválíme na plát silný cca 4 mm, nakrájíme ho na čtverce a do každého zabalíme libovolné ovoce.
Krok 4: Vaříme ve vroucí vodě, ale nikoliv prudce, necháme v podstatě táhnout, což znamená, že voda se nesmí vařit klokotem, pouze velmi mírně.
Krok 5: Knedlíky opatrně promícháme, stále hlídáme dostatečný var vody. Knedlíky bychom měli vyřit 8-10 minut.
Krok 6: Jeden knedlík vytáhneme, rozkrojíme a ochutnáme, zda je ovoce již měkké. Pokud ano, je jistě uvařené i těsto.
Krok 7: Knedlíky s meruňkami nebo jahodami po uvaření posypeme strouhaným tvarohem a cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. U jablkových knedlíků dáváme přednost cukru se skořicí, u švestkových může být i mletý mák s cukrem. Ten se může přelévat i rozpuštěným sádlem. Pomerančové jsou skvělé s mletými oříšky.
Zveřejněno 29. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XqmV
Moje poznámka
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XqmV
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 47 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 28 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 32 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 33 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Tématické fráze:
ovocné knedlíky z tvarohového těsta,
tvarohové ovocné knedlíky jahodové,
tvarohove knedliky,
tvarohove testo na ovocne knedliky,
tvárohové těsto,
ovocne tvarohove knedliky,
tvarohové ovocné knedlíky,
tvarohové knedlíky recept,
nejlepší tvarohové jahodové knedlíky,
tvarohové knedlíky nejlepší recepty,
nejlepší tvarohové ovocné knedlíky,
jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle pauluse,
recept na tvarohové ovocné knedlíky,
tvarohové testo na knedliky,
ovocné knedlíky tvarohové těsto,
jahodové knedlíky z tvarohového těsta,
ovocné knedlíky s tvarohového těsta,
tvarohové ovocné knedlíky recept,
tvarohové knedlíky s ovocem,
tvárohové těsto na ovocné
Suroviny:
tvaroh na strouhání,
krupice dětská,
mouka hladká,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
ovoce,
máslo,
tvaroh,
cukr moučkový,
tvaroh měkký,
skořice mletá,
cukr,
oříšky
Komentáře (91)
Pecky obsahují kyanid... jed, který se, sice v menším množství, vařením vylučuje...
Proto vždycky pecky odstraňujte !
Je zvláštní, že se o této informací málo kde dozvíte.
To je škoda, že o tom nevěděla Maryša Lízalová! Nemusela by shánět otrušík, stačilo uvařit Vávrovi knedlíky. 😀
Tady najdete o tvarohovem těstě na knedlíčky trochu více
Jak na ovocné knedlíky bez kynutí? Nejlepší jsou z tvarohového těsta, plněné sezónním ovocem
A jak to mám napsat jnak, než 2 porce - každý přece dělá knedlíky jinak velké? Dejme tomu, že jedna várka vystačí pro 2 velké nebo 3 střídmější jedlíky k jednomu hlavnímu jídlu.
Dávám bodík