Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 835 kJ / 4 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,64 g |
Tuky | 301,12 g |
Vláknina | 13,66 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 638 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 293,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 160°C (já peču v troubě kuchyňského sporáku).
Krok 2: Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby.
Krok 3: Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolte a opepřete.
Krok 4: Nalijte na maso a překryjte alobalem nebo víkem od pekáče. Pečte v troubě 30 minut.
Krok 5: Sejměte alobal či poklici, zvyšte teplotu na 200 °C (nebo přiložte do kamen, jako já) a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje.
Krok 6: Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte cca 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.
Zveřejněno 13. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GAk8
Moje poznámka
Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GAk8
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 8 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Pozde před 9 minutami
Hovězí na pepři
Pozde před 10 minutami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 32 minutami
Francouzské brambory
jjj82 před 54 minutami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 1 hodinou
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 4 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 4 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 4 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
balzamikový ocet recepty,
balzamikový ocet a zdraví,
pečený bůček na balzamiku,
balzamikový ocet recept,
balsamikový ocet recepty,
bůček pečený v balzamiku,
balsamikový ocet a zdraví,
balzamikový ocet v receptech,
recept maso balzamikový ocet,
cibule balzamikový,
balzamikový ocet , recept,
balsamicový ocet maso recepty,
bůček na jablkách,
balsamicový bůček,
recepty s balzamikový ocet,
maso na balzamiku,
vyběrový bůček,
pečený bůček na pivu s karamelizovanou cibulkou,
balsamikový ocet,
pečený bůček s jablkem
Suroviny:
bůček,
cukr třtinový,
cukr třtinový,
jablko,
ocet balsamiko,
ocet balsamiko,
česnek,
sůl mořská,
pepř mletý,
jablko
Komentáře (25)