Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 914 kJ / 3 326 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 88,39 g | 
| Tuky | 193,05 g | 
| Vláknina | 21,10 g | 
| Cholesterol | 852 mg | 
| Sodík | 562 mg | 
| Sůl | 1,94 g | 
| Sacharidy | 298,12 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao.
	Krok 2: Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém pečícím papírem  při 180-200°C asi 10 min. Upečené nejlépe poznáme, když se pečící papír odchýlí od boků plechu. Piškot po zchladnutí je vhodné trochu pokapat-zvlhčit citronovou vodou.
	Krok 3: Ořech. krém: Mléko svaříme chviličku s cukrem, až se rozpustí, přidáme máslo a jakmile vmícháme ořechy, okamžitě sundáme z plotny. Necháme trošku vychladnout-ne do ledničky, špatně by se roztíral.
	Krok 4: Karamelový krém: Uvaříme klasicky pudink – ovšem bez cukru. Hodně mícháme, protože vaříme jen ze ¼ l. Máslo trošku vyšleháme, přidáme vychladlý pudink, opět šleháme pěkně do pěny, nakonec zašleháme Salko. Máme jemný a akorát sladký krém.
	Krok 5: Na piškot nejlépe vidličkou navrstvíme ořechový krém, a na něj karamelový krém. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo rozpuštěnou pocákáme.
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Řezy - nejen ke kávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNkv
Moje poznámka
					
				
Řezy - nejen ke kávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNkv
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							řezy ke kávě, 
						
						
							panské řezy, 
						
						
							časopis katarinka, 
						
						
							pečeme ke kávě, 
						
						
							nejlépe hodnocené řezy, 
						
						
							buchta s karamelovým salkem, 
						
						
							nej řezy, 
						
						
							neco sladkeho ke kávě, 
						
						
							katarinka extra, 
						
						
							řezy na plech, 
						
						
							panské řezy recept, 
						
						
							neco ke kave, 
						
						
							rezy s kavou, 
						
						
							neco rychleho ke kave, 
						
						
							dr oetker karamelové řezy, 
						
						
							karamelové řezy ze salkem video, 
						
						
							katarinka časopis, 
						
						
							řeza s kávou a vaječným likérem, 
						
						
							karamelove řezy z pudinku a kavou, 
						
						
							výborné řezy za chviličku
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							olej, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							kakao, 
						
						
							ořechy mleté, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							pudink čokoládový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							salko
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (36)
Díky a jsem ráda
Jo a jsem neregistrovaný/á, to fotky stejně nejdou přidávat
Škoda jen, že nevidím celkový efekt dortu
Ale řekla bych, že je máš stejné - záleží při focení úhel pohledu, fotím spíš zespodu a Ty shora... Celkově jsem je měla asi 4cm, mám méně krému, tak to zkresluje.
Díky
nicméně
moučník je vážně skvělý
jen mám teď dilema
a ten krém fakt nemá chybu
díky,díky,díky
P.S.mám sice teňoučký piškot
Ne vážně, jsem ráda, že jsem tyto řezy objevila, protože mě nadchly, dala jsem schválně jen 1/2 salka, aby krém nebyl přeslazený.
Já většinou polovinu beru vždy do práce (pouze pánská společnost) a tímpádem mám u 9 rodin zaručeno, že se budou péct
Jen koukám, jak máš neskutečně tenounký piškot, to jsi pekla na plechu 1x1m
velmi skvěle vyvážená chuť ořechů a karamelového krému,který není absolutně přeslazený
P.S.neuvažují admini o sotěži"patlalů"
chtěla jsem zdobit čokopolevou,která během telefonátu opustila svoji pozici v cukrář.pytlíku a skončila na kuchyňském linu
bodík je jasný