Domácí houskový knedlík
Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho receptu a přesvědčte se, že uvařit nadýchaný knedlík není žádná věda.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 581 kJ / 2 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,88 g |
Tuky | 18,81 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 847 mg |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 441,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, špetku soli a zamícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a sušené droždí.
Krok 2: Vše zalijeme vlažným mlékem a necháme zaktivovat asi 15 minut.
Krok 3: Rohlíky nakrájíme na kostičky.
Krok 4: K moučné směsi přidáme vejce, kostičky rohlíků a zpracujeme těsto, které necháme kynout asi 30 minut.
Krok 5: Po 30 minutách těsto opět propracujeme a znovu necháme 30 minut kynout.
Krok 6: Z vykynutého těsta vytvarujeme 2 stejně velké knedlíky, které necháme nakynout alespoň 20 minut.
Krok 7: Knedlíky vaříme v osolené vodě 8 minut z jedné strany, poté otočíme, a vaříme 8 minut i z druhé strany. Špejlí zapíchnutou do knedlíku zkontrolujeme, zda je provařený. Pokud je po vytažení suchá, knedlíky jsou hotové.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí houskový knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZm3
Moje poznámka
Domácí houskový knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZm3
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 17 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 59 minutami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 18 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
domaci houskovy knedlik,
houskovy knedlik ze suseneho drozdi,
kynutý knedlík houskový výborný,
kynuté knedlíky ze sušeného droždí,
kynutý knedlík ze sušeného droždí,
kynutý knedlík houskový ze sušeného droždí,
kynuté houskové knedlíky ze sušeného droždí,
domácí knedlík,
recept na domácí houskový knedlík,
houskový knedlíky ze sušeného droždí,
houskový knedlík domácí,
houskové knedlíky ze sušeného droždí,
knedlíky ze sušeného droždí,
knedlík ze sušeného droždí,
houskové knedlíky se sušeným droždím,
houskový knedlík se sušeným droždím,
houskové knedlíky s droždím,
houskový knedlík susene drozdi,
domaci knedlik ze suseneho drozdi,
houskový knedlík recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí sušené,
vejce,
rohlík,
cukr krystal,
sůl
Komentáře (50)
Děkuji za skvělý recept
Přeji ti, aby se ti knedle povedly
Co se týká vaření knedlíků, tak je stejné. Je jedno, jaké droždí použiješ
Já většinou vařím v páře, kdy dám do velkého kastrólu trochu vody, na to rozevřený pařáček na knedlíky, ten potřu olejem a jak voda vaří a šišky vykynuly, tak je dám na pařák. Přikryju poklicí, tu po 17 - 18 minutách odstraním, v průběhu vaření ji neodklápím. Knedlíky rychle propíchám špejlí a vyjmu. Potřu olejem. Pokud máš parní hrnec, dá se vařit v něm.