Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,15 g |
Tuky | 8,93 g |
Vláknina | 23,21 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 29,89 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Moje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Nejnovější recepty
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 2 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 16 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 16 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 1 hodinou
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 9 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 9 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 9 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 9 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 12 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 14 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 14 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 14 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 14 hodinami
Tématické fráze:
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
kaldounky,
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
zeleninová polévka v pomalém hrnci,
recepty kaldounová polévka,
kaldón,
pomalý hrnec polévky,
pomalý hrnec polévka,
pomalý hrnec polévky recepty,
kachní kaldon recept,
kaldounová polévka,
kachní vývar s drožďovými knedlíčky,
hrnec na polévku,
drůbeží vývar v pomalém hrnci,
caldoun s drožďovými knedlíčky,
polévka s drožďovými knedlíčky,
pomaly hrnec zeleninová polévka,
polévka pomalý hrnec,
vývar v pomalém hrnci,
zelnačka v pomalém hrnci recept
Suroviny:
droby kachní,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
droždí,
máslo,
vejce,
česnek,
sůl,
pažitka,
petrželka
Komentáře (14)
Stejne tak Anuse Kejřová, ta ma Polevku z husy s játrovými knedlíčky (coz je v podstate to same jen z koreni pouziva jen muskatovy orisek.
Marie Janku Sandtnerová ve sve knize rozpoctu a kuchařských predpisu prekvapive kaldoun taky nemá.
Moderni kuchařky Kaldoun uvadeji, ale například v Regionální kuchařce Petry Pospěchové je bez knedlicku a nudli.
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska uvadeji Kaldoun s jatrovými knedličky
spagetka: děkuji za komentář, přesně jste vystihla to, co si myslím
A všimněte si, že tzv.moderní kuchaři JEN V VYLEPŠILI UŽ DÁVNO NAPSANÉ RECEPTY PRÁVĚ TĚMI AUTORY, KTERÉ HANÍTE. V tom je ta variabilnost, o které píšu na začátku. Ano zmodernizuje se půostup, suroviny, ale furt se vychází z toho, co už tu bylo. Co ajaké suroviny samozřejmě ti staří autoři znali.