Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosák s čokoládou

Šálek dobré kávy si nejlépe vychutnáme v kombinaci se sladkými řezy. Řezy, skládající se z piškotu, potřeného rybízovou marmeládou, kokosového krému a čokoládové polevy, jsou příjemně sladké a v ústech se jen lehce rozplynou.

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1 menší plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 204 kJ /
6 741 kcal
Bílkoviny70,73 g
Tuky503,03 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 600 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy466,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Vmícháme mouku a nastrouhanou čokoládu, nakonec sníh z bílků. Do mouky jsem přidala malou lžičku prášku do pečiva, ale nemusí být. Krok 4: Těsto rozetřeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 10-15 minut na 180 °C. Krok 5: Během pečení v mléce povaříme kokos s cukrem a necháme vychladit. Krok 6: Poté do něj zašleháme máslo. Krok 7: Upečený piškot potřeme rybízovou marmeládou a následně kokosovým krémem. Krok 8: Nakonec polijeme tmavou cukrářskou polevou, nebo samostatně připravenou čokoládu s kouskem 100% tuku.

TIP: Jak připravit krásně lesklou čokoládovou polevu?

Zveřejněno 28. 2. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-týdenník AHA paní Lenka Němcová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosák s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dr5x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosák s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dr5x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

+9:yes: nooo a představa ke kafíčku :-p:-p:-p:yes::-K

jarka skrobakova:. Já šlehala žloutky a bílky zvlášť, ale v původním receptu je šlehat vejce celá. Je to na tobě;-)

Myslím, že budou tyto řezy skvělé, uložila jsem si a příležitostně vyzkouším Jani. :yes::yes::-p

Úplně cítím tu báječnou chut kokosu:-! Jak ráda bych si sáhla pro ten kousek přes monitor;-):yes:

Tématické fráze:
kokosak, kokosák recept, kokosák řezy, kokosák od jany, recept na kokosak, kokosák řez, kokosak na plech, kokosák moučník, buchta kokosák, kokosák zákusek, banan rolada z aha receptu, rezy kokosak, kokosák z bílků, top recepty kokosák, kokosak bez mouky, kokosak řezy recept, buchta s kokosem, buchta k snídani, čokoládová buchta s kokosem, bezlepkova buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, vejce, čokoláda, marmeláda rybízová, prášek do pečiva, mléko, cukr, kokos, máslo, poleva čokoládová tmavá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu