Klobásové pagáče
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč jich máte příště napéct víc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 940 kJ / 4 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,32 g |
Tuky | 268,01 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 840 mg |
Sodík | 7,41 g |
Sůl | 18,24 g |
Sacharidy | 463,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Moje poznámka
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 7 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 17 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
klobásové rohlíčky,
klobasova kolecka k vinu,
klobasove pagačky,
slovenské pagáče,
klobásové placky,
klobásové pagáčiky,
pagace,
pagáčik,
škvakové pagáčová,
klobaskove pagace,
jednoduché klobásy,
klobasova,
klobásová směs na pivě,
klobásové,
slane pagače s klobasou,
škvarkové pagáčky slovenské,
pagáč recepty,
jak spracovat škvarky recepty,
jak zamrazit klobásy,
pagačiky so sýrem
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
vejce,
smetana kysaná,
klobása uzená,
sádlo,
vejce
Komentáře (31)
Pikantní škvarkové pagáče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5Pagáče sú sýte naozaj, nie je to žiadne nadýchané ľahké pečivko.
Majú byť výrazne slané, príp. aj korenie sa pridáva, alebo aj štipľavá paprika - pri potieraní cesta...ak to chystáme pre dospelých. V našich končinách - juh, ovplyvnený maďarskou kuchyňou, sú bežnou súčasťou pohostenia k vínu, pivu... vhodnejšie ako chipsy. Často ich dostaneš aj v "hospodách".
Nech sa ti darí a chutí.
Budem rada, ak vyskúšaš.