Papriková pasta
Zpracovat úrodu z vlastní produkce a uchovat na zimu, je vždy radost. Připravte si paprikovou pastu, která má široké využití. Zvolte sladkou či pálivou variantu. Použít ji můžete do polévek, omáček, gulášů, nebo na maso.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 327 kJ / 1 512 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,96 g |
| Tuky | 104,34 g |
| Vláknina | 24,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,26 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 118,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriku a feferonku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji ji osmahneme až zesklovatí. ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Krok 2: Přidáme papriky, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Krok 3: Ke konci přidáme protlak a ještě krátce provaříme. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, případně ještě dochutíme a ještě horké plníme do skleniček. Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
Krok 4: Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
Krok 5: Mám zkušenost, že takto připravená (bez sterilizace) vydrží v lednici nejméně do Vánoc. Pokud bychom ji chtěli uchovat déle, je lépe ji sterilizovat. (například v mikrovlnné troubě, počítáme 3 minuty na jednu skleničku o obsahu 320 ml, nebo jiným osvědčeným způsobem).
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Moje poznámka
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
paprikova pasta,
papriková pasta recept,
domácí papriková pasta,
pasta z paprik,
papriková harisa,
jak uchovat feferonky,
recept na paprikovou pastu,
papriková salsa,
pasta harisa,
domácí pasta z feferonek,
pasta z feferonek,
pasta z feferonek recept,
pasta z rajčat a paprik,
domácí harisa,
pasta z feferonky,
pasta z paprik recept,
papriková pasta s feferonek,
papriková pasta recepty,
feferonky pasta,
recept na pastu z feferonek
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
olej,
ocet,
cukr,
sůl,
protlak rajčatový
Komentáře (9)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pokud to vyrobím, tak přidám komentář a foto.