Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 619 kJ / 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,88 g |
| Tuky | 1,01 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 181 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 24,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita.
Krok 2: Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme.
Krok 3: Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka.
Krok 4: Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak.
Krok 5: Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále: Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!
Zveřejněno 20. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Moje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 8 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 9 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 11 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 12 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 4 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 7 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 7 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 9 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 9 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 9 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 10 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 10 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 11 hodinami
Tématické fráze:
cim okyselit koprovou omáčku,
jak okyselit šlehačku
Suroviny:
máslo,
cibule,
celer,
mrkev,
jablko,
víno,
vývar,
skořice mletá,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř,
med,
cukr,
karamel,
citron,
ocet,
kůra citronová,
mouka,
šlehačka,
smetana zakysaná
Komentáře (8)
Takřka výhradně s vařeným polévkovým masem (hovězí přední, králičí předek, uzený zadek) a podobně jako povidlovou omáčku, tak i toto podávám s tímto knedlíkem http://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik-... nebo s rýžovými noky, které u nás v poslední době "frčí" http://www.toprecepty.cz/recept/40340-ryzove-noky-...
Ale co my víme