Lečo, jak ho dělám já
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,72 g |
Tuky | 110,02 g |
Vláknina | 36,36 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 139,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
Moje poznámka
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá lečo,
recept na dobré lečo,
nejlepsi leco,
nejlepší recept na lečo,
dobre lečo,
slovenske lečo,
jak na leco,
lečo s anglickou slaninou,
lečo z konzervy,
jak dělat lečo,
leco se slaninou,
dobry leco,
dobré lečo recept,
pálivé lečo,
vajecne leco,
lečo za syrova,
lečo jak ho dělám já,
lečo s noky,
lečo s nokama,
leco
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá pálivá,
rajče,
slanina,
paprika sušená sladká,
sádlo,
cibule,
vejce,
máslo,
klobása,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (33)
Podle známého: Čím hlóóópější sedlák... atd. atd. se nám urodilo hafo rajčat a teď dozrávají papriky...
Rajčata už mi lezou ušima; za kuropění je na plantáži snídám s vejci natvrdo a večeřím caprese (někdy s tvarohem)
I napadlo mi udělat lečo...
Když slyším LEČO, tak se mi automaticky vybaví "Lečo, jak ho dělám já"
Dnes jsem si postup zjednodušil: do rajčatového základu jsem vyklepl vajíčka, po chvilce přidal papriku a vajíčka nechal bez míchání srazit
Tož, dobré to bylo
Na 2 porce:
- 4 rajčata
- 4 slovenské papriky
- malý svazek jarní cibulky
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 KL maďarské uzené papriky
- malá nožička čabajky
- maličko oleje, sůl
Na trochu oleje do kastrolu dáme na jemné plátky nakrájenou čabajku, nakrájenou bílou část cibulky, po chvíli přidáme papriky na proužky, mícháme na prudkém plameni, přidáme uzenou papriku, rajčata na kousky, osolíme, stále mícháme, přidáme rajčatový protlak na zahuštění. Připravujeme rychle, žádné dušení na kaši. Posypeme zelenou natí cibulky a podáváme s chlebem.
Foto přidávám - zizala promine
Ale dělat lečo s paprikou jsem se naučil až před lety, díky diskuzi http://www.labuznik.cz/recept/leco-klasicke/