Angreštové čatní
Čatní je název pro hustou omáčku, připravovanou z rozličných surovin. Základem je zelenina nebo ovoce. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských, dobrá je i k sýrům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 320 kJ / 316 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,76 g |
| Tuky | 5,43 g |
| Vláknina | 10,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 58,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, opatrně, nesmí se vám připálit. Přidejte angrešt, který můžete lehce rozmačkat a strouhaný česnek a zázvor. Přiveďte k varu a přidejte postupně všechny ostatní ingredience.
Krok 2: Přidávejte je po částech a postupně ochutnávejte.
Krok 3: Vařte za stálého míchání, až se vám směs spojí v krásně táhlou kaši, kde bude stále znatelná struktura cibule i angreštu.
Krok 4: Čatní můžete podávat teplé nebo vychlazené.
Zveřejněno 3. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPo6
Moje poznámka
Angreštové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPo6
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
RNiklova před 7 minutami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 minutami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 14 minutami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 53 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
H33inrich před 1 hodinou
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 1 hodinou
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 2 hodinami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
angreštové chutney,
chutney z angreštu,
recepty z angreštu,
chatni z angreštu,
angrestove chatni,
angreštové recepty,
čatní,
recept na čatní,
angrešové čatni,
chutney angrestove,
angreštové,
recept čatný,
angrešt recepty,
co se dělá z angreštu,
anreštové čatní,
angrest chutney,
angraštové čatní,
chatni z angreštu a meruňky,
angeštové čatní,
chutnej angeštový
Suroviny:
angrešt,
cibule bílá,
česnek,
zázvor čerstvý,
ocet vinný,
hořčice hrubozrnná,
cukr třtinový,
chilli paprika čerstvá,
olej
Komentáře (3)