Kuřecí enchiladas
Mexická kuchyně je u nás velmi trendy. Enchiladas jsou zavinuté tortilly s náplní a omáčkou. Jejich příprava je snadná a jídlo je plné skvělých chutí. Přesvědčte se sami a pochutnejte si.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 221 kJ / 1 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,17 g |
| Tuky | 92,59 g |
| Vláknina | 24,75 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 5,45 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 78,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a obereme. Kosti s kůží vyhodíme a libové maso nakrájíme nebo natrháme na malé kousky.
Krok 2: Na pánvi nebo menším kastrolu rozehřejeme olej a na nižším stupni osmažíme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, cca 15-20 minut. Přidáme česnek a mícháme, asi 1-2 minuty, aby se česnek nespálil.
Následně zasypeme cukrem, římským kmínem, chilli, vše promícháme a po chvilce odstavíme z plotny. Krok 3: Přidáme krájená konzervovaná rajčata, koriandr a protlak. Vše z pánve pak přemístíme do mixéru a rozmixujeme do hladké omáčky. Asi polovinu objemu omáčky odložíme a do zbylé půlky přisypeme natrhané kuře a asi 200 g nastrouhaného sýra. Promícháme. Krok 4: Do jednotlivých tortill rozetřeme masovou omáčku a srolujeme. Takto nachystané tortilly přesuneme do vymazané zapékací formy a zalejeme zbytkem omáčky. Přikryjeme víkem nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C, pečeme 15-20 minut). Krok 5: Poté odkryjeme a tortilly posypeme zbylým sýrem. Můžeme také posypat čerstvou zelenou cibulkou.
Dopékáme ještě asi 5 minut, dokud se sýr zela nerozteče.
Následně zasypeme cukrem, římským kmínem, chilli, vše promícháme a po chvilce odstavíme z plotny. Krok 3: Přidáme krájená konzervovaná rajčata, koriandr a protlak. Vše z pánve pak přemístíme do mixéru a rozmixujeme do hladké omáčky. Asi polovinu objemu omáčky odložíme a do zbylé půlky přisypeme natrhané kuře a asi 200 g nastrouhaného sýra. Promícháme. Krok 4: Do jednotlivých tortill rozetřeme masovou omáčku a srolujeme. Takto nachystané tortilly přesuneme do vymazané zapékací formy a zalejeme zbytkem omáčky. Přikryjeme víkem nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C, pečeme 15-20 minut). Krok 5: Poté odkryjeme a tortilly posypeme zbylým sýrem. Můžeme také posypat čerstvou zelenou cibulkou.
Dopékáme ještě asi 5 minut, dokud se sýr zela nerozteče.
Zveřejněno 16. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí enchiladas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mP5p
Moje poznámka
Kuřecí enchiladas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mP5p
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 2 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 3 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 4 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 5 hodinami
Koka sušenky
habis před 6 hodinami
Tématické fráze:
kureci enchiladas,
enchiladas recept,
enchiladas recepty,
enchiladas,
enchilada recept,
kuřecí enchiladas recept,
enchilados,
kuřecí encelada,
kuřecí enchilada,
kureci enchiladas recepty,
recept na enchiladas,
ancheladas recept,
enchidalas,
enchilados recept,
chedar,
enčeláda recept,
kuřecí enčiláda,
kuře enchilades,
kuře enchillada,
recept na enchilada
Suroviny:
kuře,
cibule,
olej,
česnek,
chilli,
cukr,
sůl,
římský kmín mletý,
rajče,
protlak rajčatový,
koriandr,
sýr nastrouhaný,
tortilla pšeničná
Komentáře (2)