Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 178 kJ / 1 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,68 g |
| Tuky | 77,81 g |
| Vláknina | 2,75 g |
| Cholesterol | 476 mg |
| Sodík | 230 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 105,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem.
Krok 2: Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly).
Krok 3: Kousky jablek smícháme se skořicí, rozprostřeme na plech a dáme sušit do trouby.
Krok 4: Dáme vařit vodu na kaštany. Kaštany nařízneme křížem na straně, kde je špička a vhodíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut, poté kaštany jeden po druhém vytahujeme z horké vody a loupeme.
Krok 5: 100g uvařených kaštanů nalámeme na menší kousky a spolu s mlékem dál vaříme. Po 10 minutách odstavíme a necháme lehce zchladnout. Mléko by mělo být svařené asi tak na polovinu.
Krok 6: Pak kaštany rozmixujeme na „pastu“. Vychladlou kaštanovou pastu promícháme s javorovým sirupem a tvarohem.
Krok 7: Smetanu vyšleháme se ztužovačem a postupně přimícháváme ke kaštanové směsi. Necháme chladit.
Krok 8: Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté přimícháme olej s moukou a karobem.
Krok 9: Těsto rozetřeme na pečící papír ve vrstvě cca 0,5 cm a dáme na 8 minut péct.
Upečené těsto sejmeme z papíru a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Krok 10: Jednotlivá kolečka zdobíme krémem a slepujeme ve třech vrstvách. Krok 11: Horní nazdobené kolečko posypeme nasušenými kousky jablka.
Upečené těsto sejmeme z papíru a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Krok 10: Jednotlivá kolečka zdobíme krémem a slepujeme ve třech vrstvách. Krok 11: Horní nazdobené kolečko posypeme nasušenými kousky jablka.
Zveřejněno 27. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortíčky s kaštanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ynKz
Moje poznámka
Dortíčky s kaštanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ynKz
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 33 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 44 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 53 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
cukrovi s kastanovym kremem,
cokoladovy dort s naplni z kastanovym pyre a slehackou,
recepty z kaštanove pasty,
zákusek s kaštanovým krémem,
dort margot s kaštanové pyré,
recepty kaštanová pasta,
kolace s kaštanovym pyre,
kolečka z kaštanového pyré recept,
řezy z kaštanovým máslem,
cukroví slepované kaštanovým krémem,
kolečka s kaštanovým krémem,
recepty na malinke dortiky,
jedle kaštany sušit
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
karob,
olej,
kaštan jedlý,
smetana ke šlehání,
mléko,
sirup javorový,
tvaroh,
ztužovač šlehačky,
jablko,
skořice
Komentáře (3)