Králičí hašé

Johanka128 Kuchařka:

2 porce Jiné maso 4 názory

55

Suroviny

3 -4 králičí hřbety nebo žebra
2 vejce
3-4 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
petržel nať
1 dl bílého vína
mléko podle potřeby
sádlo na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety nebo žebra uvaříme. Maso obereme a pomeleme.

  2. Přidáme 2 vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a nať petrželky. Nakonec přilijeme víno.

  3. Všechno pořádně promícháme a vytvoříme kompaktní směs. Podle potřeby můžeme trochu zředit mlékem, ale jen pokud je to příliš husté, víno by mělo stačit.

  4. Pekáček hustě vymažeme sádlem a dáme do něj králičí směs.

  5. Pečeme v troubě, vyhřáté na cca 200-220 stupňů, 30-40 minut.

  6. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, kysaným zelím, okurkami...

Poznámka

Maso může být i pečené, já jsem vařila králičí příkrm dceři, tak jsem uvařila veškeré maso dohromady.

Maso se může i rozsekat v mixéru, ale pomleté je jemnější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Králičí hašé

  • Johanka128 Johanka128(autorka receptu)

    Nadja: Elinka z toho měla jen to vařené maso :-) králíka kupuju od tety, tady se sice občas sehnat dá, ale je to takovej malej mrňousek...to si ho raději vždycky přivezu z domu a je domácí.

    casino: Je pravda, že moc nemám představu, kolik králík stojí v ČR, ale třeba hřbety a žebra dělávám málokdy. Vařila jsem jeden i pro malou na příkrm, tak jsem uvařila všechny. Kromě toho, když při obědě krmíte několikaměsíční dítě, tak si hodně rozmyslíte, jestli u toho chcete i obírat žebra...a nebo být schopní jíst jednou rukou:-K Ale klidně si ze hřbetů udělejte cokoliv jiného, nám tohle chutnalo moc<3

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    casino: třeba Johanka kupuje králíka levně, tak jí to na uvaření a umletí není líto. Také jsme kdysi kupovali celého králíka za dvacku. A dokonce i nutrie bývala k mání a to velice levně - dnes o ní ani nezavadíš.

    Odpovědět

  • casino casino

    Dokáži si představit vařený předek a boky (ale už i lopatek by mi přišlo líto)...
    Ale vařit hřbety?
    A pak filé ještě rozšmelcovat??
    No, ale ono se toho s nim moc jiného dělat nedá, že???
    Je to jako dělat "Sekanou svíčkovou" z pravé svíce ;-(
    Mít syrové hřbety, tak ukuchtím třeba Králičí meretu po burbonsku... :-) ...a teprve syrového masa zbavenou "kostru" bych přihodil do vývaru.
    ***
    Nadja:
    Jj, u nás je to s oblíbeností podobně:-)
    Akorát už 1x uvařené maso ve směsi znovu zbytečně nemučím 40´ ! v peci, ale krátce je prohodím na pánvi a je vymalováno ;-)
    No, v podstatě je to taková, když ne "minutka", tak rychlovka, že :-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-* Ta Tvoje Elinka se má, když jí stále tak vyváříš !!!
    <3 Haši dělala moje maminka z vařeného hovězího masa, které zbylo z polévky. Moc mi vždycky chutnala, ale už dlóóóuho jsem ji neměla - u nás ji nikdo nechce a dělat ji jen pro sebe, .......... Ale udělala jsi mi chutě, tak se do ní možná pustím.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo