Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm.
Krok 2: Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 3: Bílou polevu rozehřeleme, částí pocákáme jednu upečené kolo, zbytek natřeme na druhé kolo. Necháme ztuhnout.
Krok 4: Plně polité kolo omotáme pruhem z papíru, aby vznikl rám. Do prostoru nasypeme kuličky hroznového vína (několi necháme na ozdobení).
Krok 5: Želatinu připravíme podle návodu rozpuštěním v oslazené vodě. Necháme lehce ztuhnout, aby měla konzistenci medu a po lžících nalejeme na hrozny. Necháme ztuhnout.
Krok 6: Šlehačku ušleháme spolu se ztužovačem a natřeme na vrstvu želatinových hroznů.
Krok 7: Kolo pocákané polevou rozkrojíme na 6 dílů, které poskládáme na šlehačku, ozdobíme hrozny a dáme vychladit.
Zveřejněno 12. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hroznové potěšení v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnPl
Moje poznámka
Hroznové potěšení v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnPl
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 7 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 23 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 25 minutami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 38 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
kimlo před 39 minutami
Zakysané lívanečky
bodie před 1 hodinou
Kovbojské fazole
Ry1bka před 2 hodinami
Žampiony s cuketou
Petulice před 2 hodinami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 3 hodinami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 3 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak zpracovat hroznove vino,
co udělat z hroznového vína,
co upect z hroznoveho vina,
jak usušit hroznové víno,
co udělat z hroznu,
co upéct z hroznů,
ovoce v listovém těstě,
hroznový dort,
čokolada v listovém těstě,
co dělat z hroznového vína,
co udělat s hroznového vína,
dort z hroznového vína,
dort hroznové víno,
co z hroznoveho vina,
návod jak usušit hroznové víno,
lístové těsto s želatínou recepty,
jak zpracovt hroznove vino,
jak spracovat hroznove vino,
jak zpracovat hrozny,
obrázek hroznového vína
Suroviny:
těsto listové,
víno hroznové,
víno hroznové,
smetana ke šlehání,
smeta-fix,
želatina,
čokoláda bílá,
cukr krystal
Komentáře (24)
Já bych tu jednu placku asi upekla v dortové formě a nemusela bych dělat zábranu z papíru.Nebo to je blbost
určitě zkuste, příprava je jednoduchá a třeba v létě s kuličkami melounu nebo s čerstvými jahodami musí být ještě lepší