Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 654 kJ / 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začneme přípravou domácích hranolků z brambor, neboť se déle smaží. Oškrábané brambory nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Do kastrolku dáme vařit vodu a jakmile dojde k bodu varu, tak přidáme nakrájené hranolky a vaříme zprudka 5 minut.
Krok 2: Mezitím poctivě odblaníme a očistíme vepřové palce z kýty. Očištěné palce lehce potřeme olejem, vydatně osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme odležet při pokojové teplotě.
Krok 3: Povařené hranolky scedíme a ochladíme studenou vodou. Do hlubší pánve dáme rozpustit kostku vepřového sádla a jakmile je rozpálené, tak do něj vložíme ochlazené a osušené povařené hranolky.
Krok 4: Nachystáme steakovou grilovací pánev a nalijeme do ní asi 2 lžíce řepkového oleje. Do rozpálené pánve s olejem vložíme okořeněné palce a opékáme 5 minut z každé strany.
Krok 5: Této doby využijeme k nakrájení 4 máslových žampionů na silnější plátky. Opečené palce z obou stran poté vložíme do připraveného alobalu, dokonale zabalíme a necháme 5 minut tzv. dojít.
Krok 6: Mezitím v pánvi došlo k tomu, že hranolky jsou křupavé a zlaté, a tak je přendáme do cedníku a necháme okapat. Do pánve s výpekem vložíme nakrájené žampiony a zprudka orestujeme ve výpeku z masa a podlijeme asi 1 dl vody, čímž se krásně odvaří do žampionů výpek a spojí tak svoje dokonalé chutě.
Krok 7: Vepřové palce servírujeme v celku nebo nakrájené a podáváme na restovaných žampionech s domácími hranolky. Vhodným doplněním e tatarská omáčka nebo nějaký dip dle chuti.
Zveřejněno 22. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXRo
Moje poznámka
Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXRo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 6 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno před 22 hodinami
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 22. 5. 2025 13:17
Hermelín ve slanině
Přidáno 22. 5. 2025 11:37
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno 22. 5. 2025 10:03
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno 22. 5. 2025 08:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mléčná polévka
Kajkajak před 42 minutami
Rychlá rajská omáčka
Standby před 3 hodinami
Cuketová zeleninová polévka bez mouky
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 4 hodinami
Buchty na páře
janatka před 4 hodinami
Bábovka tvarohová
nicolxqe před 5 hodinami
Cibulačka po česku
Fitulka před 6 hodinami
Domácí rohlíky z majonézového těsta
janatka před 7 hodinami
Bageta / ciabatta
tecka před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
panilek před 8 hodinami
Tématické fráze:
restovane zampiony,
restované žampiony recept,
žampiony restované,
restované žampiony recepty,
maslove zampiony,
minutkový guláš z vepřové panenky,
restovany zampiony,
dip k veprove panence,
žampionová omáčka k vepřové panence,
omáčky k vepřové panence,
vepřové palce se žampiony,
vepřová minutka na žampionech,
orestovane žampiony,
žampion máslový,
vepřové palce,
restovane zampiony se smetanou,
minutkové vepřové maso se žampiony,
resovane zampiony,
zampiony retovane,
restovaná žampiony
Suroviny:
palec vepřový,
brambory,
žampióny,
sůl,
pepř čtyř barev,
sádlo vepřové,
olej řepkový
Komentáře (9)