Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 070 kJ / 1 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,44 g |
Tuky | 94,50 g |
Vláknina | 8,34 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 228 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 31,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce kapra zbavíme páteře a žeber. Filety prořízneme co 2-3 mm až ke kůži. Ucítíme křupnutí, to se přeruší drobné kostičky ypsilonky, které pak nevadí při konzumaci. Touto úpravou získáme rybí porce bez kostí.
Krok 2: Porce kapra osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme odležené porce kapra, podlijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme cca 7 minut. Pak porce obrátíme a dusíme z druhé strany porcí dalších cca 7 minut.
Krok 3: Během dušení podle potřeby podléváme vínem. Porce kapra vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vínem, povaříme.
Krok 4: Přidáme rajčatový protlak, podle chuti cukr a citronovou šťávu, prohřejeme a hotovou omáčkou přelijeme porce kapra na talíři. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 6. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený kapr na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ny62
Moje poznámka
Dušený kapr na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ny62
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 18 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 7 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 7 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 8 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 9 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 9 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 10 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 11 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 12 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 13 hodinami
Tématické fráze:
kapr na vine,
dušený kapr,
kapr recepty dušený,
prořezání kapr,
kapr na víně recept,
kapr s ryzi,
recept kapr na vině,
dušený pečený kapr,
peceny kapr se zeleninou a cervenym vinem,
recept dušený kapr,
dušeni kapr,
prořezání kapra,
dušený kapr recepty,
kapří ypsilonky,
kapr na zelenině a červeném víně,
kapr na rajčatech a protlaku,
kapr načerveném víně,
dušený kapr na zelenině,
kapr recepty na víně,
kapr na na víně
Suroviny:
kapr,
máslo,
cibule,
česnek,
víno červené,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
cukr,
pepř mletý,
sůl,
citron
Komentáře (3)