Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 526 kJ / 2 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,98 g |
Tuky | 118,33 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 300,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Pw7
Moje poznámka
Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Pw7
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 12 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 22 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 4 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 4 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 5 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 5 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 8 hodinami
Tématické fráze:
hnětánek,
křesňáky,
placky bez kvasnic,
placky křesňáky,
skvarkove placky loupane,
krájance,
loupané škvarkové placky,
unasnakopecku.blogspot.cz,
jak upeci škvarkove placky,
unasnakopecku,
dobré ráno, přeložit,
zelné placky s kvasnicemi,
škvarkové presnaky,
buchty presnaky,
co je to hnětánek,
pagace pecene na plotne,
křesňáky se škvarkama,
přesňáky v troubě,
krajance recept,
krajanek placky
Suroviny:
mouka hladká,
smetana zakysaná,
máslo,
žloutek,
cukr,
sůl,
máslo
Komentáře (16)
Akorát že my máme ty placky chudší, jen z té hl.mouky, vody, soli, jak píšu níž.
No, také nevím..., ale jsem si vygůglil tady: http://unasnakopecku.blogspot.cz/2014/03/starocesk...
"Křesné placky dostali své jméno podle křesné mouky.
To byla mouka, kterou naši předkové prvně namleli po "nabroušení" mlýnských kamenů, kterým se říkalo křesy."
Dobré ráno
1. Nejste
2. Nemusíte
3. Zkuste upéci tak i tak a uvidíte
Moje stařenka, prababička, babička i moje maminka je pekly často, ale dávaly do toho těsta sádlo se škvarkama, pagáčky se škvarkama. Ale i tak ten recept vyzkouším. Už teď se na ně těším. U nás se do pagáčků kvasnice nedávaly, jak je tu v mnoha receptech a i já co peču, jsou bez kvasnic. S kvasnicemi jsou na druhý den staré, jako buchty i ty jsou nejlepší hned čerstvé. Kdežto bez kvasnic jsou dobré i na další dny. Vím to, pekli jsme si je na dovolenou a tam se samo šetřily, aby dýl vydržely. Proto vím jaké byly i na další dny.
Neééé, nejsu
Kresne placky delavala tchyne..