Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Narozeninový dort bez lepku a mléka s krémem z cizrnové "nutelly"

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

TerezaVe

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 843 kJ /
6 655 kcal
Bílkoviny129,50 g
Tuky397,01 g
Vláknina212,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 509 mg
Sůl2,60 g
Sacharidy534,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve smícháme sypké suroviny na těsto, poté přidáme ostatní. Vše vlijeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Klasicky zkoušíme špejlí. Upečený korpus necháme vychladnout. Krok 2: Mezitím si připravíme cizrnovou nutellu. Místo kakaa dávám karob, který nás nealergizuje a je-li potřeba řidší, ředím rostlinným (mandlovým) mlékem případně přidávám rozpuštěné máslo. Krok 3: Vychladlý dort podélně rozřízneme. Promažeme uvnitř a také celý povrch. Zdobení tohoto dortu je z plátků mandlí. Lze zdobit i jen sypaným kokosem + narozeninové číslo z domácího marcipánu – viz samostatný recept na domácí marcipán.

Zveřejněno 28. 3. 2016

Poznámka autorky TerezaVe

Recept vznikl spojením receptu na obyčejnou litou buchtu na plech s kokosem a pomazánky cizrnová nutella. Pravda těsto je docela křehké, možná by chtělo přidat trochu více xantanu. Chcete-li, zkuste jakékoli jiné oblíbené těsto na domácí litou buchtu, které uděláte trošku hustší.

Z másla je chutnější než s olejem, ale pokud máte alergii na laktózu a ne pouze na mléčnou bílkovinu, lze bez problému použít olej.

Zdobení z mandlových plátků mne nadchlo. Pokud Vás alergizuje nejeden druh ovoce ale ořechy ne, pak máte vyhráno. Případně lze trochu dekorovat i sypaným kokosem.

Dekorování mandlovými plátky byl nápad můj, realizace manželova. Na to bych asi neměla trpělivost. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lg06

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lg06

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Aktualizace po letech :-): Korpusy upečte 2-3 tenké a nemusíte nic řezat, což u bezlepkových korpusů je značná výhoda a místo cizrny jsme nedávno zkusili použít půlený žlutý hrách. Je dříve uvařený a hlavně je loupaný, takže že krém bez slupek jemnější. Taky jsem jednou zkoušela loupat uvařenou cizrnu, ale to je tak pro Popelku a ne matku s malými dětmi. :-)

To zdobení se moc hezky povedlo :yes:

Tématické fráze:
obsahuje nutella lepek, marcipan bez lepku, dort bez mléka, cizrnová nutella, máslo bez mléka, dort bez másla a bez mléka, nutela bez mléka, narozeninove dorty bez mleka a vejce, nutela z cizrny, obsahuje nutella lepek?, nutela bez laktózy, cizrnove mleko domaci, recept dort bez laktozy, marcipan bez laktózy, obsahuje nutela lepek, dorty bez laktozy s mandlovym kremem, buchta bez mlécne bilkoviny, dort bez laktozy recept, narozeninové dorty recepty, pečení bez lepku recepty

Suroviny:
fruktóza, kypřící prášek do pečiva, kokos, vajíčka křepelčí, mléko rostlinné, olej, nutella, cizrna, oříšky kešu, karob, olej kokosový, sirup agávový, máslo, marcipán

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu