Suroviny
Porce: 2 menší porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 659 kJ / 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,29 g |
Tuky | 11,66 g |
Vláknina | 1,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 7,14 g |
Postup přípravy
Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte s trochou oleje, soli a pepře a rozprostřete na plech. Dejte péct. Po čtvrt hodině přidejte batáty a lilek. Krok 2: Batáty nakrájejte na 8 plátků silných asi 1 cm. V míse opět promíchejte s olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech k řepě. Přidejte plátky lilku, ty lehce pokapejte olejem, osolte a lehce opepřete. Pečte dalších 20 – 25 minut, dokud nebudou batáty měkké. Krok 3: Než se vše upeče, připravte si dip. Opraný špenát tyčovým mixérem rozmixujte s dalšími uvedenými surovinami. Půjde to zezačátku špatně, můžete přidat ještě pár kapek vody. Krok 4: Nakrájejte rajče na slabé plátky.
Plátky batátů potřete pestem. Na 4 položte lilek, rajče, plátek řepy, rukolu a přiklopte dalším plátkem batátu. Spojte párátkem
Zveřejněno 26. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátové burgery se špenátovým pestem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43rk
Moje poznámka
Batátové burgery se špenátovým pestem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43rk
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 3 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 3 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 3 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 4 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 4 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 4 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 4 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 4 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 5 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 hodinami
Tématické fráze:
batatove linguiny,
lilek s pestem,
batátové špagety
Suroviny:
řepa červená,
batáty,
lilek,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
špenát,
oříšky kešu,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
rajče,
rukola
Komentáře (2)